Košarka

TO NIJE OTRCANA FLOSKULA, VEĆ JE ZAISTA TAKO: Crvena zvezda počela pripreme, Jovanovićev moto je - Rad i krvava kolena

Autor Mladen Šolak

Trener Crvene zvezde okupio ekipu na zvaničnom početku priprema za sezonu 2022/23.

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda zvanično je u petak počela pripreme za novu sezonu i okupila sve igrače na koje trener Vladimir Jovanović računa, izuzev reprezentativaca Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića i Filipa Petruševa, kao i Erona Vajta, koji uz dozvolu kluba dolazi kasnije zbog porodičnih obaveza.

Crveno-beli će kompletne pripreme obaviti u hali "Aleksandar Nikolić", a od sledeće nedelje igraće utakmice, počev od testa protiv Dinamika 6. septembra. Od 14. septembra crveno-beli igraće na turniru u Antaliji, a onda i u Nikoziji, gde će igrati protiv Peristerija i Olimpijakosa.

"Osim naših reprezentativaca, svi ostali su tu. Momci dobro rade, nadam se da će povrede da nas mimoiđu, da ćemo biti zdravi, i zaista se nadam da ćemo igrati dobro i praviti dobre rezultate“ rekao je trener crveno belih i nastavio:

Jovanoviću su se odazvali Branko Lazić (kapiten), Luka Mitrović, Stefan Marković, Ognjen Kuzmić, Dalibor Ilić, Hasan Martin, Džon Holand, Ben Bentil, Nikola Ivanović, Džejlen Adams, Stefan Lazarević, Nikola Topić, Filip Radaković, Lazar Gačić, Nemanja Popović i Lazar Đoković. Svi igrači koji su se u petak ujutru našli na prozivci obavili su prethodna tri dana neophodne testove i preglede.

Jovanović je rekao da nema pritiska i da očekuje da će ekipa pokazati kvalitet koji poseduje.

"Nema pritiska, to je nešto što je deo ovog posla i sa čime se suočavaju i druge ekipe. Ono što nama sigurno ne ide na ruku je činjenica da imamo trojicu reprezentativaca koji su planirani da imaju neku svoju ulogu u ovom timu. Njihov priključak sledi tek tamo u drugoj polovini septembra, neće biti puno vremena za uigravanje, moraćemo neke stvari u hodu da radimo. Međutim, ovi momci koji su tu apsolutno imaju kvalitet i verujem da ćemo to 'izneti' na pravi način".

Jovanović je preko klupskog sajta poručio da će moto biti "veliki rad i krvava kolena".

"To nije otrcana floskula, već to zaista tako i jeste. Ovo je tim koji je sastavljen od pobednika, momaka koji imaju karakter, koji vredno i naporno treniraju svaki trening i mi to zaista moramo da uradimo ako mislimo da budemo dobri ove sezone. A ja se nadam da čemo biti dobri“ zaključio je Vlada Jovanović.