Košarka

FMP DOVEO BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA! MVP ABA lige došao u Železnik zbog Lige šampiona!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Janković pojačao je FMP. Važno pojačanje za Nenada Stefanovića pred početak sezone.

Izvor: MN Press

Doveo je FMP Meridijan novo pojačanje. Krilni centar Nikola Janković (28, 206cm) stigao je u Železnik i biće veliko pojačanje srpskog tima u novoj sezoni. Može da pokriva obe visoke pozicije i to je upravo mesto u ekipi na kom je trener Nenad Stefanović tražio još jednog igrača.

Nekadašnji mladi srpski reprezentativac ponikao je u Crvenoj zvezdi, a profesionalnu karijeru počeo je pre deset godina u ekipi Šarlroa. Igrao je i za Pepinster, Megu, Olimpiju, u kojoj je proglašen za najboljeg igrača ABA lige za sezonu 2016/17. Potom je igrao za Sakariju, Estudiantes, Partizan, Podgoricu i Breogan. Sa reprezentacijom Srbije do 18 godina je osvojio srebrnu i bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima. Takođe, sa selekcijom Orlova do 19 godina je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, dok je sa reprezentacijom do 20 godina osvojio bronzano odličje na Evropskom prvenstvu.

FMP nastavlja pripreme za početak nove sezone i prvi cilj je plasman u Ligu šampiona, da bi do toga došli moraće da osvoje kvalifikacioni turnir koji se igra u Beogradu. Mečevi se igraju u "Pioniru" od 21. do 25. septembra i prvi rival biće španski tim Breogan.