Početak

PRAVO IZ REPREZENTACIJE U DRES ZVEZDE: Filip Petrušev debitovao, crveno-beli odigrali prvi meč pod Vladom Jovanovićem

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda u prvoj test-utakmici savladala Dinamik u hali "Aleksandar Nikolić". Debitovao je niz novih igrača Zvezde.

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda u utorak je odigrala prvu pripremnu utakmicu i u njoj ostvarila pobedu protiv Dinamika, rezultatom 92:57. Test-meč je odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" i bio je zatvoren za javnost, pa su samo stručni štabovi i predstavnici klubova videli debi nekoliko igrača u crveno-belom.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Ben Bentil sa 15 poena, Filip Petrušev se priključio ekipi posle rastanka sa reprezentacijomu utorak i ubacio je 13, a po 12 su dodali Stefan Marković i Džejlen Adams koji je imao i 6 asistencija. Hasan Martin je bio najbolji skakač sa 7 uhvaćenih lopti na utakmici u kojoj je trener Vlada Jovanović dao značajnu minutažu i juniorima Nikoli Topiću i Lazaru Đokoviću.

Crvena zvezda će naredni pripremni meč odigrati u petak, protiv učesnika Evrokupa - rumunskog Kluža. Nakon toga će nastupiti na turniru u Antaliji, od 14. do 18. septembra. Od utorka je zvanično poznato da deo tima u tim mečevima neće biti američki krilni centar Eron Vajt, koji je napustio klub posle godinu dana. Posle turnira u Turskoj, Zvezda će otići u Nikoziju, gde će učestvovati na turniru na kojem će igrati i Peristeri i Olimpijakos.

Zvezda će takmičarsku 2022/23 početi 1. oktobra, kada krene ABA liga, dok će nova sezona Evrolige za crveno-bele krenuti 7. oktobra, kada će gostovati dvostrukom uzastopnom šampionu Evrope - Anadolu Efesu.