REKAO SVE

LAKŠE BIH PODNEO DA ČUJEM DA SU UBILI ZVEZDANA! Moka Slavnić otvorio dušu o sinu – Pozvao sam majku žrtve i PLAKAO!

Autor Nemanja Stanojčić

Zoran Slavnić otvoreno je pričao o ubistvu koje je počinio njegov sin Zvezdan Slavnić.

Izvor: MN Press/Pink TV/screenshot

Poznat je Zoran Slavnić kao veliko ime u svetu košarke, jedan je od najvećih igrača jugoslovenske i evropske košarke, ali je ovog puta progovorio o nečemu što nema veze sa košarkom, već sa njegovom najvećom ranom. Pričao je o svom sinu Zvezdanu Slavniću i ubistvu koje je počinio navodno zbog pokojne pevačice Ksenije Pajčin. Šta se sve tu dogodilo i kako je sve izgledalo, Moka je ispričao uz i dalje prisutan bol.

U opširnom intervjuu za Kurir, pokušao je da objasni detalje te kobne večeri i kako je došlo do haosa i ubistva. Povod za razgovor bio je ulazak Zvezdana u srpski rijaliti "Zadruga". On je naveo da će tako "otkriti istinu o sebi do kraja i da ništa neće prećutati", uz to je dodao i da nema ništa protiv takve odluke sina koji će sada biti pod posebnom lupom javnosti, pre svega zbog spomenutog ubistva.

"Ksenija Pajčin i moj sin nisu bili u vezi. U "Četiri sobe" te noći bila je glumica Katarina Radivojević sa svojom drugaricom. Igrala je provokativno i nekulturno, moj sin kao mangup poslao im je piće. Momak koji je bio u društvu, jedan od trojice, pozvao ga je napolje da se potuku. Uhvatio se pozadi, kao da ima pištolj. Zvezdan nije imao oružje, neko mu je dodao, tu je bio i pokojni Oliver Ivanović, koji je pokušao da zaustavi Zvezdana. Sve to dešavalo se u dvorištu, bila je samo jedna sijalica, slaba vidljivost, on se uplašio da će dečko da mu uzvrati i rukom u kojoj je držao pištolj hteo da je da udari Olivera, prst je proklizao, ispalio je metak u tog mladića, uradio je to u samoodbrani", rekao je Zoran Slavnić za "Kurir".

Tada je krenula istraga, otkrio je da je "dobio poziv od anonimne osobe da plati 1.000 maraka i da napišu izveštaj u korist njegovog sina". Odbio je to i bio je spreman da ide na sud kako bi se sve to dokazalo i da nije to uradio sa umišljajem, već da je bila samoobrana.

"Pozvao sam majku ubijenog mladića i ridajući kao sada sam joj rekao 'Gospođo, više bih voleo da me je neko pozvao i rekao da je ubio Zvezdana, nego što sam ja u ovakvoj situaciji i treba to da izjavim'. Izvređala me je na pasja usta. Rekao sam da je razumem, izgubila je sina, a moj sin ima šansu da se ispravi, tako se završilo. Znam da su spekulisali da moj sin diluje drogu i to nikada nije radio. Zamoljen je da donese to, uradio je to bez ikakve naknade, bio je kurir i zbog toga je nadrljao, napravio je sebi problem, budalasto je da iz Beograda nosi drogu u Kruševac. Pljačkao je zlatare i za to je osuđen."

Ne krije da ga boli što mu je sin otišao drugačijim putem. "Moka je to što jeste, a sin kriminalac. Celu kampanju protiv njega prebacio sam na sebe. Otišao je opasnim putem koji ima za realizaciju zatvor, ali naše ljudske osobine su iste. Znao sam da je u takvom društvu i da nose pištolje, rekao sam mu da ne radi to i da ga ne nosi, samo se nasmejao i odgovorio mi 'Da ne nosim pištolj, pa da me ubiju kao zeca'. Bio sam šokiran, on nije ubica. To što se desilo je splet tragičnih okolnosti i pošteno je to odležao. Nekoliko godina pre toga bio sam na moru s adruštvom i rekao sam da će da završi tako što će biti ubijen ili će nekoga da ubije, jer je to kao u ratu."

Nije se slagao nikako sa izborima koje je Zvezdan napravio, ali ga je obilazio u Zatvoru. "Ležao je u Valjevu, bio sam kao inventar tamo. Imao je probleme sa alergijom, trebalo je da ima perfektne uslove, nikoga tamo za to nije bilo briga. Imao sam neograničen broj poseta, nisam to zloupotrebljavao. Sa bivšom suprugom sam išao svake subote. Bilo je teško, ali nisam dozvolio da drugi vide. Celog života su pričali da roditelj mora da uradi sve za dete, rekoh da, ali ako je moralno", zaključio je Zoran Slavnić.