TRIJUMF

PARTIZAN PREOKRETOM DO POBEDE! Željko i crno-beli uspešno završili turneju u Španiji, sledi put u Rusiju!

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan je uspeo da pobedi Manresu. Sledi VTB kup u Rusiji.

Izvor: MN Press

Partizan je špansku turneju završio sa dve pobede. Prvo je pala Barselona, potom i Manresa. U poslednjem meču na Pirinejima ostvaren je trijumf i to posle preokreta. Dvocifren minus sa poluvremena nadoknađen je u nastavku i pao je domaći tim, Manresa - 98:96 (22:34, 21:19, 27:24, 28:19).

Imao je španski tim prednost, igrao je bolje u prvom poluvremenu i to se videlo i po rezultatu, pošto je posle prvih 20 minuta otišao sa vođstvom (43:53). Bilo je jasno da će tim Željka Obradovića morati da zaigra znatno bolje ukoliko želi da napravi preokret i upravo to se dogodilo. Minus je smanjen posle treće deonice, a onda je u poslednjoj napravljen potpuni preokret.

Vratiće se Željko i ekipa u četvrtak iz Španije u Beograd, ali se neće dugo zadržati u Srbiji. Već u sredu, 21. septembra čeka ih novi put. Idu u Rusiju i tamo će igrati na VTB kupu. Tamo će otputovati i Mega, a igraće protiv najjačih ruskih klubova. Rivali će biti CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotiva. Naknadno će biti poznato ko će igrati sa kim i u kom terminu.

PARTIZAN: Vukčević 7, Ledej, Koprivica 5, Panter 13, Egzum 11, Jovanović, Naneli 17, Lesor 19, Trifunović 12, Anđušić 14, Petrović

MANRESA: Badio 6, Bortolani 15, Harding 19, Perez 15, Garsija 5, Stajnbergs 8, Sanja 3, Olumujiva 4, Hamilton 14, Perez 7