OGLASIO SE ČOVIĆ

"NAPUMPAMO BALON, PA ON PUKNE!" Čović o Bodirogi na čelu Evrolige: Dobro da je NAŠ ČOVEK, ali mora da radi po propisima!

Autor Milutin Vujičić

Nebojša Čović oglasio se posle imenovanja Dejana Bodiroge na mesto prvog čoveka Evrolige.

Izvor: MN Press

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga ove nedelje je zvanično postao prvi čovek Evrolige čime je okončana dvodecenijska era Đordija Bertomeua, a u prvoj izjavi od imenovanja poručio je da će se truditi da unapredi brend i pomogne da košarka u Evropi nastavi da raste. Takođe, već su se iz FIBA oglasili i poručili da su spremni da razgovaraju sa njim kako bi se zakopale "ratne sekire", a ono što ipak nas najviše zanima je kakav će odnos srpski klubovi imati sa Evroligom?

Dobro je poznato da će u narednoj sezoni Evrolige nastupati dva naša kluba. Crvena zvezda kao osvajač ABA lige, a Partizan kao tim sa "specijalnom pozivnicom", dok dolazak Dejana Bodiroge mnogima uliva optimizam da će regionalno takmičenje i ubuduće imati otvoren put ka eliti.

O ovoj temi govorio je i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović koji je u intervjuu za "Sport Klub" izjavio da je Bodiroga "naš čovek" i da svakako od njega očekuje dobru podršku.

"Dobro je što je na tu funkciju došao naš čovek. Bodiroga može mnogo da pomogne u okviru formata njegovih ovlašćenja. Ali, ne možemo da pravimo kontraproduktivne stvari. Napumpamo balon, pa on pukne. Taj čovek jeste naš, ali on mora da radi po propisima. Očekujem da ćemo imati dobru saradnju, dobru podršku od Bodiroge. Videćemo kako će se Evroliga organizovati i reorganizovati", rekao je Čović i dodao:

"I tamo su se dogodile određene promene i tamo imamo 30 deoničara i situaciju u kojoj se CSKA sada zadesio potpuno nezasluženo, ali šta da radimo, viša sila, viši organi. U svakom slučaju, imamo potencijal da nešto poguramo zajedno. Mi iz Zvezde smo uvek raspoloženi za saradnju".

Podsetimo, u novoj sezoni Evrolige igraće 18 timova, a zvanično počinje 6. oktobra. Pored Crvene zvezde i Partizana, tu su još Barselona, Baskonija, Real Madrid, Valensija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Armani, Virtus, Žalgiris, Bajern, Alba, ASVEL i Monako.