RADNO

VEĆ SAM SARAĐIVAO SA JOVANOVIĆEM, ZATO MI JE LAKŠE! Zvezda od Stefana mnogo očekuje: Kakva god da je uloga, spreman sam!

Autor Nemanja Stanojčić

Stefan Lazarević dobro poznaje sistem trenera Jovanovića, mogao bi da dobije veću minutažu u predstojećoj sezoni.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Stefan Lazarević (26) mogao bi da bude jedno od tajnih oružja Crvene zvezde u sezoni koja sledi. Prošle godine iznenadio je mnoge nekim dobrim partijama, pomogao je timu da dođe do triple krune, pa bi tako u predstojećem periodu mogao da dobije još veću minutažu. Posebno pošto je dobro upoznat sa sistemom i radom novog trenera Vlade Jovanovića.

Tokom priprema je dobro igrao, dao je trojku za pobedu, pokazao se u najboljem svetlu, prvenstveno u defanzivi i novi šef struke crveno-belih mogao je da vidi dosta toga. Šta on misli o svemu, kako su protekle pripreme i kako je raditi ponovo sa istim trenerom ispričao je u razgovoru sa srpskim novinarima na Malom Kalemegdanu. Tamo je ujedno obeležen i početak prodaje sezonskih ulaznica.

"Za sada je sve kako treba, prvenstveno što smo svi zdravi, osim tih nekih sitnica niko nije imao probleme sa ozbiljnijim povredama. Dosta je novih lica, atmosfera je dobra, imamo u svakom segmentu dosta prostora za napredak. Biće sve bolje kako sezona odmiče. Taj dobar ambijent unutar tima je osnova svega, svi hoćemo da napredujemo i želja je prisutna kod svih", počeo je Lazarević.

Proveo je Stefan deo karijere u Železniku i tamo je imao priliku da radi sa Jovanovićem. To mu je svakako prednost u odnosu na neke druge igrače, ali zna da to ne znači mnogo bez napornog rada i treniranja. "Već sam sarađivao sa Vladom u FMP-u i možda mi je malo lakše da se prilagodim nekim stvarima. Biće potrebno prilagođavanje na sistem koji je postavio. Vremenom će biti sve bolje. Nisam razmišljao niti sam poredio ta dva perioda, odnos prema svemu je profesionalan i sa moje tačke gledišta nema velikih promena, ali je meni drago što sarađujemo na nekom višem nivou."

Nije hteo previše da priča o sebi i o tome šta očekuje od sebe i uloge koju bi mogao da ima u sezoni koja uskoro počinje. "Najbitnije mi je da sam zdrav, prošao sam pripreme, od sebe uvek imam očekivanja da pomognem ekipi, biću spreman. Da li će uloga biti veća ili manja, nije na meni da odlučujem, daću sve od sebe uvek", zaključio je Lazarević.