Bomba!

RADONJIĆ DOBIJA STRAŠNO POJAČANJE - ZVEZDU EUROBASKETA: Vodio reprezentaciju do istorije, pa otkupio svoj ugovor!

Autor Dušan Ninković

Poljski košarkaš trebalo bi da zatvori tim za narednu sezonu.

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih igrača nedavno završenog Eurobasketa biće poslednje pojačanje Panatinaikosa pred novu sezonu. Nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u predstojećoj sezoni će na raspolaganju imati i Mateuša Ponitku. Vest koja se pojavila juče danas dobija potvrdu dobro obaveštenih novinara!

Ponitka će nakon fantastičnih nastupa dobiti priliku da igra u Evroligi naredne sezone, iako pre samo nekoliko nedelja nije tako delovalo. Najbolji košarkaš Poljske, koja je stigla do polufinala, rešio je da otkupi svoj ugovor od Ređo Emilije i da se zatim kao slobodan igrač preseli u Atinu, gde će se staviti na raspolaganje Radonjiću.

Podsetimo, on je pre Evropskog prventva potpisao tromesečni ugovor sa italijanskim klubom jer nije želeo da ode na šampionat bez dogovora za narednu sezonu. Ipak, sjajnim igrama privukao je pažnju bogatijih i kvalitetnijih timova, pa sada ima priliku da se vrati u Evroligu i zaigra na višem nivou. To ne želi da propusti, pa će uskoro postati poslednje pojačanje Panatinaikosa.

Grčki tim je tokom leta napravio veliku rekonstrukciju i u klub je stiglo čak osam novih igrača. Deveti će biti Mateuš Ponitka koji ima iskustvo igranja Evrolige jer je prethodne tri sezone bio član Zenita, dok je svojevremeno igrao i za Prokom i Zjelonu Goru protiv najboljih timova Evrope.