NOVI RIVAL

FMP HOĆE U LIGU ŠAMPIONA - ŠPANCI SU PALI, SLEDE ČESI! "Panteri" oprezni, ali znaju recept za finale!

Autor Nemanja Stanojčić

Izabranici Nenada Stefanovića igraju protiv Opave u polufinalu kvalifikacionog turnira za Evropu.

Izvor: MNPress

FMP Meridian je na dva koraka od grupne faze Lige šampiona. Na startu kvalifikacionog turnira savladao je španski Breogan, pa ih sada čeka duel sa češkom Opavom. Pobednika tog duela čeka bolji iz duela Baken Bersa i Gmunden Svonsa. Pre polufinalnog okršaja svoja očekivanja izneli su Nenad Stefanović i Aleksa Stepanović.

Šef struke "pantera" ne želi nikakvu euforiju. Zna da je ostvarena velika pobeda protiv tima iz ACB lige, ali da to nikako ne znači da treba potceniti narednog rivala. Zahteva ozbiljan pristup i da se pokaže slična partija protiv narednog rivala.

"Manje od 48 sati posle velike pobede protiv Breogana, koja je došla posle velikog fizičkog i emotivnog pražnjenja, čeka nas teška utakmica. Opava je imala priliku da nas gleda u sredu uveče i u polaznim tačkama sigurno su u boljoj poziciji. Jako su dobar tim, iskusan, dugo godina su zajedno. Jako dobro se kod njih zna ko šta radi i neće biti lako. Moramo da budemo fokusirani i energetski prisutni od prve sekunde ako želimo trijumf", rekao je Stefanović.

Sa njim se složio i Aleksa koji želi da se ponovi partija kao protiv tima iz ACB lige. "Agresivnom odbranom i kontrolom skoka u drugom poluvremenu smo pobedili Breogan. Treba to da bude recept i u polufinalu protiv iskusne ekipe. Prvi korak je napravljen, ali je posao daleko od završenog. Pristup iz drugog poluvremena želimo da prenesemo na svih 40 minuta protiv Opave", zaključio je Stepanović.