REKAO SVE

MICIĆ JE BIO BLIZU DOLASKA U NBA! Generalni menadžer otkrio sve detalje: "U jednom momentu..."

Autor Nemanja Stanojčić

O dolasku srpskog košarkaša u najjaču ligu na svetu pričao je Sem Presti.

Izvor: MN Press

Vasilije Micić (28) i NBA liga. Priča koja traje već nekoliko godina. U više navrata se pričalo da je veoma blizu odlaska, na kraju se to nije dogodilo. Ni prošle ni ove sezone. Ostao je u Efesu i sa turskim klubom pokušaće da osvoji Evroligu još jednom.

Koliko je bio blizu da ode u najjaču košarkašku ligu na svetu i hoće li se to dogoditi u budućnosti. O tome je pričao generalni menadžer Oklahome. Tima koji polaže prava na njegov ugovor. Tokom razgovora sa novinarima pred start nove sezone pričao je o dvojici srpskih igrača, o Vasi i o Alekseju Pokuševskom koji već igra za Tandere.

"Micić je mnogo napredovao od kada smo uzeli prava na njega. Mogu da vam kažem da smo u jednom momentu bili veoma blizu dogovora. Ima ugovor u Evropi, ali ništa ne bih isključio. Rekao bih da to zavisi od godine do godine", rekao je Presti i tako ostavio otvorene mogućnosti za srpskog plejmejkera.

Klub nije dao dozvolu Pokuševskom da bude deo reprezentacije Srbije, ostao je da radi i trenira u Americi. "Poku je dobio mnogo prilika za rad i upravo to i radi. Poboljšao se, imao je dobro leto", zaključio je Presti.