Košarka

FMP IDE KA LIGI ŠAMPIONA - JOŠ JEDNA POBEDA! "Panteri" hoće u Evropu, Frejzer nezaustavljiv!

Autor Nemanja Stanojčić

Srpski tim upisao je drugu pobedu u kvalifikacijama, čeka ih tim Baken Bersa.

Izvor: MN Press

FMP Meridian nalazi se na korak do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Posle Breogana pala je i Opava i ostao je još samo jedan tim - Baken Bersi. Sa njima će se u nedelju (19 časova) boriti za mesto u Evropi. Pre toga je srušen češki tim - 92:76 (21:17, 22:24, 27:19, 22:16).

Još jednu fenomenalnu partiju pružio je Trent Frejzer sa dabl-dabl učinkom (16, 12as), uz podršku snažnog centra Ebuke Izundua (18, 5sk), čoveka kog je primetio i Šekil 0'Nil. Njih dvojica imali su ogromne zasluge za trijumf koji je na kraju bio znatno ubedljiviji nego što je delovalo na terenu. Moraće tako nešto da ponove u nedelju, a ostaje da se vidi hoće li im se pridružiti Paulius Valinskas koji je zbog privatnih razloga hitno otputovao u Litvaniju.

Tim Nenada Stefanovića prvo poluvreme odigrao je sa dosta oscilacija, imao je dvocifreno vođstvo (21:11), ali je gostujući tim uspeo da uzvrati već do poluvremena (43:41). Otpor protivnika slomljen je u završnici treće i početkom poslednje deonice. Tada je Frejzer dao pet poena, vratio razliku na "+10" (70:60), da bi američki plejmejker ponovo uzeo loptu kada je bilo najpotrebnije i stavio je tačku na meč i nade Opave u eventualni preokret.

FMP: Izundu 18 (5sk), Manojlović, Nerandžić 12 (9sk), Šaranović 5, Stepanović 12, Bič 9, Frejzer 16 (12as), Janković 4 (6sk), Dženkins 8, Pavićević, Simović 8 (6sk), Vujičić