KRAH

ZVEZDA DOBILA ŠAMAR NA PRIPREMAMA - IZGUBILA 39 RAZLIKE! Krah crveno-belih i POVREDA jednog od najboljih igrača!

Autor Nemanja Stanojčić

Crveno-beli su izgubili na Kipru.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Crvena zvezda doživela je drugi poraz na pripremama i to ubedljivo. Izgubila je od Olimpijakosa na turniru na Kipru - 94:55 (24:13, 23:24, 27:12, 20:6). U meču koji služi kao poslednja priprema pred početak nove sezone, protiv evroligaškog tima, odigrala je jedan od najlošijih mečeva do sada. Protiv Peristerija se izvukla, sada nije u tome uspela. Uz to se povredio i Ognjen Dobrić...

Tim Vlade Jovanovića vratiće se u Beograd i imaće dosta stvari koje će morati da popravi sa ekipom. Ovaj duel pokazao je jasno sve mane u igri i imaće dosta posla da ispravi nedostatke. Jasno je, rezultat na pripremama nije u prvom planu, ali ovakve partije neće smeti da se dogode ni u ABA, ni u Evroligi. Stiglo je prvo upozorenje. Nova sezona počinje 1. oktobra mečom protiv MZT-a u Beogradu, pa 7. oktobra gostuju šampionu Evrope Efesu u Istanbulu, pa tri dana kasnije dolazi Budućnost, a onda 13. oktobra Panatinaikos sa Dejanom Radonjićem stiže u srpsku prestonicu.

Započela je Zvezda meč veoma loše, Olimpijakos je počeo duel serijom od 11:0, razlika je brzo otišla na "+14" (20:6), a dvocifreni broj poena prebacila je tek u završnici prvog kvartala (22:10). Nikola Ivanović i Luka Mitrović pokrenuli su tim u drugom kvartalu (37:30), ali su kola brzo otišla nizbrdo. Razlika je brzo opet otišla na dvocifrenu, a Stefan Marković je trojkom uz zvuk sirene dao kakvu-takvu nadu pred drugo poluvreme (47:37).

Držao se srpski tim na startu treće deonice, ali je grčka ekipa tada ubacila u "petu brzinu". Razlika je brzo počela da raste i na kraju tog kvartala bilo je "+25" (74:49). U poslednjem kvartalu razlika je nastavila da raste i na kraju je otišla sa maksimalnih "+39" (94:55). Da stvari budu gore, na oko dva minuta pre kraja meča se povredio Dobrić. Izašao je iz igre uz pomoć lekara, ali je mogao da se osloni na nogu, što je svakako dobra vest pošto je u jednom trenutku ostao da leži na parketu.

ZVEZDA: Holand 3, Lazarević 4, Adams 4, Mitrović 12 (4sk), Lazić 4, Martin 2, Dobrić 4, Ivanović 9, Ilić, Marković 5, Kuzmić, Bentil 8 (5sk)

OLIMPIJAKOS: Volkap 4, Kenon 5, Luncis, Larencakis 15 (6as), Papas, Fal 9, Vezenkov 19 (6sk), Papanikolau 11 (5sk), Bolomboj 12 (9sk), Peters 11, Blek 3, Mekisik 5