BLIZU SU

FMP NA POBEDU DO ULASKA U LIGU ŠAMPIONA! "Panteri" su nadomak cilja, Danci ih dele od Evrope: "Nema izgovora"

Autor Nemanja Stanojčić

Srpskom timu nedostaje još jedan trijumf za evropsko takmičenje.

Izvor: MN Press

FMP Meridian došao je na korak do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Da bi u tome uspeo potrebno je da u finalu kvalifikacionog turnira savlada još jednog protivnika, Baken Berse. Prve dve prepreke savladane su u dvorani "Aleksandar Nikolić". Prvo je pao španski Breogan, pa češka Opava. Ostao je još samo jedan tim na putu do ulaska u Evropu, a meč je zakazan za nedelju (19 časova).

Danski predstavnik nije za potcenjivanje prema rečima trenera srpskog tima Nenada Stefanovića. Ne želi nikakvu euforiju i zna šta njegov tim treba da uradi da bi slavio. "Imali smo dve teške utakmice, čeka nas treća, verovatno i najteža protiv nezgodnog protivnika. Bez ulaska u dublje analize, imali su jednu utakmicu na turniru i više dana za odmor i pripremu, mi smo igrali dva meča u tri dana i svakako da smo malo više potrošeni. Međutim, nema izgovora i opravdanja. Očekujem da svi igrači budu na raspolaganju što se tiče energije i fokusa. Pozivam navijače da dođu i da prepoznaju trenutak, jer smatram da je svima u interesu da Srbija ima što više timova u Evropi. Dođte da probamo zajedno da načinimo poslednji korak", poručio je Stefanović.

Sa šefom struke "pantera" složio se i košarkaš Nikola Manojlović. I on se nada da će publika igračima dati dodatni podstrek sa tribina. "Čeka nas važna utakmica koja odlučuje o ulasku u Ligu šampiona. Pobedili smo Opavu u teškom meču, ali spremni dočekujemo tim Baken Bersa. Biće fizički zahtevan meč i detalji će odlučivati. Ulazimo motivisani u finale i pozivamo publiku da bude uz nas", zaključio je Manojlović.