Musa!

REAL OPET SRUŠIO ŠARASA I DOBIO NOVOG LIDERA: Igrao u ABA i NBA, a "kraljevskom klubu" je odmah doneo trofej! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Real Madrid je odmah uzeo prvi trofej u sezoni pošto su savladali Barselonu u finalu Superkupa Španije.

Izvor: Profimedia/900/Cordon Press

Real Madrid ne da krunu! "Kraljevski klub" je već u septembru upisao prvi trofej u sezoni, pošto su u finalu Superkupa Španije posle dramatične utakmice i produžetka savladali Barsleonu 89:83. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od igrača koje dobro pamtimo iz ABA lige Džanan Musa bio je jedan od najboljih na terenu sa 19 poena, a najbolji akter meča sa dabl-dablom od 24 poena i 12 skokova bio je Valter Tavares.

Musa koji je posle sjajne sezone u Breoganu prešao u Real pokazao se za sada kao ozbiljno pojačanje, pa je nekadašnji košarkaš Cedevite posle samo nekoliko nedelja u klubu uzeo prvi trofej. Osim njega i Tavaresa odlični su bili Gabrijel Dek sa 14 poena i oporavljeni Serhio Ljulj sa 12 poena. 

Kod Barselone najefikasniji je bio turski centar Sertač Šanli sa 21 poenom, Nikolas Laprovitola je imao 12, Rokas Jokubaitis 11, a Kajl Kjurik 10. Ipak nije bilo dovoljno raspoloženih u timu Šarunasa Jasikevičijusa da bi se došlo do pobede i na kraju je duža rotacija i veći broj igrača koji su doprineli poenterski presudili.