Krupne reči!

ČUVENI TRENER POKORIO EVROPU, PA PROGOVORIO O TEODOSIĆU: Miloš je POSEBAN igrač, ali ima jedan problem!

Autor Dušan Ninković

Srpski plejmejker biće važan adut Virtusa u predstojećoj sezoni, na mečevima Evrolige.

Izvor: MN Press

Samo nekoliko dana nakon što je osvojio Eurobasketsa reprezentacijom Španije, Serđo Skariolo okrenuo se obavezama u klubu. On će u predstojećoj sezoni elitnog evropskog takmičenja predvoditi Virtus, u kojem će mu jedan od aduta biti srpski košarkaš Miloš Teodosić (35). Nije tajna da italijanski stručnjak ima izuzetno mišljenje o plejmejkeru iz Valjeva, a to je istakao i u poslednjoj izjavi.

Dok je Skariolo govorio o problemima sa kojima se njegov tim suočava na početku sezone, pomenut je i Teodosić. Igrač koji je prvi otpao sa spiska selektora Svetislava Pešića pred Evropsko prvenstvo trenutno je povređen, odnosno ima "tradicionalan" problem sa kukom, a u timu neće žuriti sa njegovim povratkom.

"Teodosić ima problem sa kukom, to je njegov hroničan problem na početku sezone. On je poseban igrač, može da se vrati u tim tek kada je u potpunosti oporavljen i fizički spreman, kada je u pravoj formi. Ne želimo ni sa kim da rizikujemo, posebno ne sa njim", rekao je Serđo Skariolo.

Teodosić je od jula 2019. godine član italijanskog tima, a to je treći klub sa kojim će igrati Evroligu. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za FMP, Borac iz Čačka, Olimpijakos, CSKA iz Moskve i Los Anđeles Kliperse.