Au!

BOMBA! CRVENA ZVEZDA DOVELA BIVŠEG CENTRA PARTIZANA I SRBIJE: Vraća se u ABA posle 10 godina, sada kao crveno-beli!

Autor Nikola Lalović

Miroslav Raduljica je novo pojačanje Crvene zvezde i potpisao je ugovor na dve godine sa klubom.

MIROSLAV RADULJICA kosarkas reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za FIBA Evropsko prvenstvo 2021 protiv Gruzije u hali Pionir, Beograd 24.02.2020. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Gruzija, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
Izvor: MN Press

Prava bomba odjeknula je na Malom Kalemegdanu - Miroslav Raduljica je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom! Iskusni centar koji ima 34 godine dugo se pominjao kao potencijalno pojačanje, a sada je klub objavio da je posao gotov i da je Raduljica stigao:

"Novi centar Crvene zvezde mts odmah nakon uspešno obavljenih lekarskih pregleda priključio se treninzima našeg seniorskog tima", navodi se u saopštenju i ističe da je saradnja potpisana na dve godine. 

Iskusni centar se tako vraća u Evropu nakon četiri godine provedene u Kini i kratkog periodu u Južnoj Koreji, dok mu je ovo prvi angažman u Srbiji nakon 2012. godine kada je branio boje Partizana kao pozajmljeni igrač Efesa

Korpulentnog centra naravno najviše pamtimo po partijama u dresu reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio tri srebra - na Eurobasketu 2009. Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine!

Raduljica je karijeru počeo u FMP-u, gd eje vrlo rano počeo da igra nakon jednogodišnjeg "kaljenja" u Borcu iz Čačka. Brzo je otišao u inostranstvo, a Efes koji ga je kupio slao ga je na brojne pozajmice, između ostalog i u redove najvećeg rivala Crvene zvezde Partizana. 

Potpisao je ugovor u NBA ligi sa Milvoki Baksima 2013. godine, a u najboljoj ligi sveta je igrao i za Minesotu.  Posle NBA iskustva vratio se u Evropu gde je u naredne dve sezone igrao u Panatinaikosu pa u Olimpiji iz Milana, pre odlaska na istok. 

 Bio je kapiten reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu 2019. godine u Kini.