Pojačanje?!

ŽELJKO HOĆE "PREPOZNATLJIVU SLIKU PARTIZANA" U EVROLIGI: Crno-beli nemaju pleja, ali jednu stvar MORAJU da pokažu! VIDEO

Autori Dušan Ninković Nemanja Stanojčić

Željko Obradović razgovarao je sa novinarima na početku nove sezone.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Željko Obradović razgovarao je sa srpskim novinarima na početku nove sezone. Partizan je takmičenje u ABA ligi počeo ubedljivom pobedom protiv Cibone u Zagrebu (105:81). Posle puta i povratka u Beograd srpski stručnjak i njegovi izabranici bili su deo Evroliginog dana za medije. Prvobitno je trebalo da se održi prošle nedelje, ali je došlo do malog pomeranja.

Odgovarao je Željko na pitanja "sedme sile", a ono što je najviše interesovalo sve jesu pojačanja. Tačnije, hoće li crno-beli dovesti još nekog igrača s obzirom na probleme sa povredama Alekse Avramovića i Alena Smailagića. Uz to je pričao o planovima, očekivanjima, predstojećoj sezoni...

"Naravno da smo ponosni što se vraćamo u Evroligu nakon toliko godina i osećamo zahvalnost prema ljudima iz Evrolige koji su prepoznali da je Partizan klub koji ima kvalitet i sve ostalo što je potrebno da bude među najboljim klubovima u Evropi. Naša je želja da nastavimo da budemo i dalje deo Evrolige. Činjenica da smo oborili sve rekorde što se tiče prodaje karata govori koliko navijači veruju ovoj ekipi. Želim da im se zahvalim na tome, ali je činjenica da je ovo najmlađi tim u Evroligi i da on na parketu mora da pokaže energiju u koju navijači veruju. Uvek su volja i želja bile odlike mladih igrača, to treba da bude prepoznatljiva slika Partizana", rekao je Obradović na početku. Pogledajte galeriju iz Arene, sa predstavljanja Partizana pred Evroligu:

Crno-beli povratničku sezonu u Evroligi otvaraju utakmicom u Berlinu protiv Albe 7. oktobra, a trener Željko Obradović već na početku ima problem sa sastavljanjem tima. Zbog Eurobasketa nije imao sve igrače na raspolaganju tokom priprema, a nekoliko košarkaša propušta start nove sezone zbog povreda!

"Nisu povređeni samo Alen i Aleksa, već u prvoj utakmici nije mogao da igra ni Madar koji ima povredu leđa. Moram da se vratim na pripremni period koji sigurno nije bio onakav kakav smo želeli. Igrači su bili po reprezentaciji, pa smo cele pripreme igrali sa jednim ili bez plejmejkera. Ali šta je, tu je... Tako je kako je, videćemo kako to izgleda u narednom periodu pa ćemo u skladu sa tim i donositi odluke", zaključio je Obradović. Poslušajte njegov razgovor sa medijima: