PORUKA

OBRADOVIĆ IMA SAMO JEDNU ZAMERKU POSLE EVROLIGAŠKOG PORAZA! Željko se oglasio iz Berlina: "Ne može tako"

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović analizirao je utakmicu u Berlinu na konferenciji za medije.

Izvor: YouTube/AlbaBerlin/Screenshot

Partizan je izgubio od Albe na startu Evrolige. Dobio je lekciju u Berlinu (100:84) i Željko Obradović mogao je da vidi šta sve nedostaje njegovim timu i gde su sve problemi. Jedan od osnovnih svakako je loša igra u odbrani, posebno u prvom poluvremenu u kom je primljen 61 poen. Uz to je velika razlika napravljena u skoku gde je domaći tim bio mnogo bolji (40 naspram 24), od čega čak 14 uhvaćenih lopti u napadu za pobedničku ekipu. Teško se meč u eliti dobija sa takvim brojkama.

Svestan toga bio je i trofejni stručnjak. Odmah po završetku meča došao je na konferenciju za medije i analizirao je dešavanja sa parketa. Apostrofirao je upravo ta dva segmenta. "Bila je sjajna atmosfera, oni su igrali kao tim, imali su 31 asistenciju, igrali su dobro od prvog momenta. Prva četvrtina bila je ključ (33:18). Naša prva utakmica posle dugo vremena u Evroligi. Tek je početak takmičenja, moramo da iskoristimo ovo da izvučemo lekcije. Oni su dugo vremrna igrali zajedno, kažnjavaju svaku grešku. Jedinu zamerku koju imam je to što smo drugu četvrtinu završili samo sa jednim faulom. To ne sme da se desi ako hoćeš da se boriš i da budeš u igri. Moramo na takve stvari da obratimo pažnju", rekao je Obradović.

Usledila su pitanja nemačkih medija koja su uglavnom bila vezana za Albu i za njihovu dobru igru i sve što su prikazali u ovom duelu. "Igrali su odlično, lopta se kretala sjajno, brzina u napadu je veoma dobra. Imaju igrače koji razumeju igru. Ponavljam da dugo godina već igraju zajedno. Probali smo da se pripremimo na njihov stil igre, oni šutiraju odmah posle ofanzivnog skoka, posebno za tri poena, pričali smo o tome. Imali su prednost pod našim obručem, vidi se to po skokovima", zaključio je Obradović.