GOSTOVANJA

ZVEZDA GOSTUJE U VITORIJI, NE SME DA PONOVI GREŠKE PARTIZANA! Jovanović otkrio detalje - DVOJICA se vraćaju u tim!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda u Vitoriji gostuje ekipi Baskonije, posle toga ide u Madrid na meč sa Realom.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ima dva evroligaška gostovanja u Španiji, prvo protiv Baskonije (sreda 20.30), pa onda protiv Real Madrida (petak 20.45). Dobio je srpski tim, neočekivano, više vremena za odmor i pripremu tog duela pošto je meč sa Cedevita Olimpijom odložen zbog problema sa koronom koje ima slovenački tim. Iskoristio je to Vladimir Jovanović da što bolje spremi svoj tim za ono što ih čeka u razmaku od samo nekoliko dana.

Skautirali su dobro narednog rivala, gledali su meč sa Partizanom i duel sa Saragosom i znaju šta su najveće vrline tima iz Vitorije. "Kada smo saznali da je meč u Ljubljani otkazan, okrenuli smo se pripremi utakmice sa Baskonijom. Znamo da nas čeka duplo kolo, dva zahtevna meča u Španiji. Baskonija igra fenomenalno u poslednje vreme, pokazala je to i protiv Partizana da izgubljenu utakmicu može da dobije. Dali su veliki broj trojki posle toga u ACB ligi, dosta šutiraju za tri, nezgodan su rival. Moramo da odigramo našu najbolju košarku, da imamo energiju, koncentraciju, da zatvorimo te neke stvari koje su potrebne i da im oduzmemo to od čega zavisi njihova igra. Tako se spremamo i radimo, videćemo da li ćemo uspeti, počeo je Jovanović.

Jedna od prednosti mogla bi da bude i povreda centra Stivena Enoka, a poznato je da Zvezda ima dosta igrača na pozicijama u reketu. "Imaju dve 'petice' koje rotiraju i atletski moćne četvorke koje koriste na tim pozicijama. Pokriveni su, imaju veličinu, snagu, brzinu. Videćemo. Pripremamo se kako da ih napadnemo. To je jedna od opcija."

Debi u dresu Zvezde mogao bi da ima Luka Vildoza, bivši igrač Baskonije. Španski tim pretio je tužbom zbog njegovog dolaska u Beograd. "Svaki igrač nam znači na toj poziciji, imali smo probleme sa povredama, njegovi kvaliteti su dobro poznati. Biće mu potrebno vreme za uklapanje u tim, sistem, očekujem da će biti pojačanje".

Pričao je šef struke Zvezde i o problemima sa povredama Stefana Markovića i Nemanje Nedovića. "Marković trenira sa timom, radi kontakt i konkuriše za mesto u timu. Nedovićev oporavak ide bolje, nadam se da će uskoro biti sa timom."

Na kraju je dobio pitanje i u vezi meča u Madridu koji se igra već u petak. "O tome ćemo pričati kada završimo meč sa Baskonijom. Nismo Real spominjali ni na treningu ni u svlačionici", zaključio je Vladimir Jovanović.