TU JE

RADONJIĆ GA NIJE TRAŽIO, PANATINAIKOS GA DOVEO: Stiglo NBA pojačanje posle BRUKE u Evroligi!

Autor Nemanja Stanojčić

Dvejn Bejkon potpisao je ugovor sa Panatinaikosom.

Izvor: Profimedia

Dvejn Bejkon (27) pojačao je Panatinaikos. Došao je u tim Dejana Radonjića i to samo nekoliko dana posle debakla u Berlinu protiv Albe i ubedljivog poraza. Ono što je posebno privuklo pažnju jesu izjave o njegovom potencijalnom dolasku koje su se pojavile nedavno gde je crnogorski stručnjak između redova objasnio da nije tip igrača kog želi u timu, ali je on na kraju stigao u klub. Grčki mediji prenose i da je u pitanju dvogodišnja saradnja.

Bejkon je u karijeri igrao za Šarlot i Orlando, pa je prošle sezone blistao u dresu Monaka. Posle toga potpisao je za Los Anđeles Lejkerse, ali ga je klub otpustio 8. oktobra. Od tada se dovodio u vezu sa mnogim klubovima, navijači Crvene zvezde priželjkivali su ga u Beogradu, čak su ga i zvali putem društvenih mreža, ali je na kraju završio u Atini. Bejkon je u Evroligi prošle sezone prosečno beležio 14 poena, 3,1 skok i 1,1 asistenciju po utakmici u elitnom takmičenju.

Pre nekoliko dana, kada su se prvi put pojavile spekulacije o njegovom dolasku u PAO, novinari su pitali Radonjića o tom transferu. "Čuo sam o tim tračevima On je drugačiji profil igrača od onoga što tražimo. Pravimo novi tim i tražimo igrača koji može da pokrije poziciju krilnog centra", rekao je tada Radonjić. Posle toga se i Dvejn oglasio i demantovao da je izjavio kako želi da igra za Panatinaikos. Na kraju je ipak došlo do saradnje. To nije jedini igrač, pošto klub pregovara i sa Džejkom Lejmanom.