MUKE

MILJENIK NAVIJAČA PARTIZANA MORA NA DUGU PAUZU! Doživeo je NAJTEŽU povredu u sportu: "Vraćam se za nekoliko MESECI"

Autor Nemanja Stanojčić

Žofri Lovernj je potvrdio da ga čeka duga pauza posle povrede.

Izvor: MN Press

Žofri Lovernj (31) doživeo je novu tešku povredu, najtežu u svetu sporta. Pokidao je prednje ukrštene ligamente na evroligaškom meču protiv Makabija iz Tel Aviva i čeka ga duga pauza. Francuski košarkaš, koji igra za Asvel, potvrdio je lošu vest i nažalost moraće da odsustvuje sa parketa na duži vremenski period. On je u oktobru prošle godine doživeo povredu ramena koja ga je udaljila sa terena na duži period kada je igrao za Žalgiris.

Oglasio se na društvenim mrežama i razočarao navijače Asvela, ali i Partizana. Poznato je da je on jedan od miljenika pristalica crno-belih. Uostalom, bio je i kapiten srpskog kluba. "Posle povrede koju sam zadobio na utakmici čeka me pauza od nekoliko meseci zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Vratiću se još jači", napisao je Lovernj na Tviteru. Dobio je veliki broj poruki podrške posle ovoga, od kojih je većina bila na srpskom jeziku.

U porazu Asvela u Tel Avivu (88:69) Lovernj je na parketu proveo 17 minuta i u tom periodu postigao je osam poena, uz tri skoka. Do povrede je došlo početkom poslednjeg kvartala, tada ga je zamenio Jusufa Fal. Velika je verovatnoća da će klub posle ovoga reagovati i da će dovesti pojačanje na toj poziciji, jer je jasno da ga dugo neće biti na terenu. Poruku podrške poslao mu je i Partizan. "Brz oporavak, verujemo u tebe", napisali su crno-beli.