ODGOVOR

ŠTA JE SA ILIĆEM I ADAMSOM U ZVEZDI? Jovanović progovorio o dvojici igrača: Jedan je tu, drugi je u Beogradu!

Autor Nemanja Stanojčić

Trener Zvezde Vladimir Jovanović u Laktašima je pričao i o Adamsu i Iliću.

Izvor: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ/youtube/igokea

Crvena zvezda je pobedila Igokeu u Laktašima (76:70) i došla do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja za tim u regionalnom takmičenju. Po završetku tog susreta trener srpskog tima pričao je i o dvojici igrača koji nisu bili na parketu u ovom susretu. Pored terena sedeo je Dalibor Ilić sa Ognjenom Kuzmićem, dok u dvorani nije bilo Džejlena Adamsa, upravo se pitanje ticalo njih dvojice.

Šef struke srpskog tima dao je kratak odgovor na pitanje o njima dvojici. "Ilić je tu sa nama, počeo je da trenira, u konkurenciji je za 12. Da li će biti na sledećoj utakmici videćemo. Adams je u Beogradu, bio je bolestan, oporavio se, nije sa nama ovde", rekao je Jovanović i tako na neki način najavio da se na američkog plejmejkera ne računa ozbiljno za nastavak sezone.

Svestan je bio da meč protiv Igokee neće biti lak za ekipu, posebno zbog činjenice da su pet puta izgubili od ovog tima. Sada je prekinuta loša serija. "Čestitam mojim igračima na velikoj pobedi, znali smo da ovde već nekoliko utakmica nismo dobro odigrali i da nismo pobedili. Bio nam je to jedan od motiva, pored ambicija koje imamo. Videlo se da smo imali napornu utakmicu u Evroligi pre nekoliko dana. To se osetilo. Izneli smo utakmicu do kraja, našli rešenja da pobedimo. Znali smo da treba da zaustavimo njihov šut za tri poena. Imali smo određene probleme u odbrani 'pik en rola'. Oni su nezgodan rival koji stalno menja odbranu, nismo u nekim situacijama odgovorili dobro. Imaju dobar tim u sistemu trenera Bajića su već dugo. Znaju šta žele na obe strane terena, zato mi je još draže što smo pobedili, a Igokei želim svu sreću u nastavku sezone."

Sledi meč sa Monakom u Evroligi. "Svaka pobeda nam znači na polju samopouzdanja i ostvarivanja ambicija koje znate kakve su. Lakše je raditi i pripremati se kada se pobedi. Bilo je grešaka koje treba da ispravimo", zaključio je Jovanović.