Gotovo

KRAJ! ZVEZDA OTPUSTILA SVOJE VELIKO POJAČANJE: Trebalo je da bude lider tima, a "odleteo" je za samo tri meseca!

Autor Nikola Lalović

Posle samo tri meseca saradnje Džejlen Adams više nije igrač Crvene zvezde!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je napravila prvi rez ove sezone! Posle samo tri meseca saradnje tim sa Malog Kalemegdana se sporazumno rastao sa američkim plejmejkerom Džejlenom Adamsom. 

Došao je Adams u Beograd kao veliko pojačanje, kao aktuelni MVP australijske NBL lige, ali nije uspeo da ostavi dobar utisak i da se adaptira na evropsku košarku. Sa dolaskom Luke Vildoze u klub potpuno je izgubio mesto u timu i nakon što je propustio nekoliko mečeva završena je saradnja sa njim. 

"Američki bek Džejlen Adams i KK Crvena zvezda sporazumno su raskinuli ugovor u četvrtak 02.11.2022.godine. KK Crvena zvezda mts ovom prilikom se zahvaljuje Džejlenu na ponašanju i svemu što je uradio tokom dvomesečnog boravka u našem klubu i želi mu puno sreće, zdravlja i uspeha u nastavu karijere", navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda. 

Na kraju je Adams odigrao samo 91 minut u crveno-belom dresu, igrao je na po dva meča u Evroligi i ABA ligi i nije ostavio dobar utisak osim na otvaranju sezone protiv MZT-a kada je dao 16 poena.

Sada na poziciji plejmejkera ostaju Luka Vildoza, Nikola Ivanović, iskusni Stefan Marković kao i mladi Nikola Topić koji je ove sezone dobijao minue u nekoliko mečeva.