Tu će se igrati za trofej

DŽABE MILIONI - EVROLIGA ODBILA PONUDU BOGATIH ŠEIKA: Fajnal for ostaje u Evropi, evo gde će se igrati ove godine!

Autor Nikola Lalović

Iako je postojala mogućnost da se Fajnal for Evrolige treći put u istoriji odigra u Aziji, najbolji evropski timovi će se naredne godine boriti za trofej na severu Evrope.

Izvor: Profimedia

Nakon što su se pojavile informacije da je Dubai spreman da ponudi ogroman novac kako bi dobio tim u Evroligi, ali i kako bi se na tri godine Fajnal for takmičenja preselio u Ujedinjene Arapske Emirate, sada grčki mediji prenose da od toga nema ništa!

Grčka "Gazeta" javlja da je definitivno dogovoreno da se Fajnal for Evrolige ove sezone odigra u Kaunasu, koji je dugo bio posmatran kao najveći favorit za dobijanje domaćinstva ovog turnira. Kako Grci navode, uskoro se očekuje i ozvaničenje ove odluke od strane Evrolige. 

Ovo će biti prvi put u istoriji da se Fajnal for održava u Litvaniji, a do sada je litvanski tim jednom osvojio Fajnal for i to u Minhenu 1999. godine, dok je Žalgiris 2018. u Beogradu drugi put bio učesnik Fajnal fora. 

Prethodni Fajnal for održao se u Beogradu, a na njemu je titulu osvojenu godinu dana ranije odbranio Efes predvođen Vasilijem Micićem. Ipak, ova odluka Evrolige ne znači da su investitori iz UAE odustali od ulaganja u Evroligu. Njihovi planovi su dugoročni i oni žele da dobiju organizaciju F4 u budućnosti.