KOŠARKA

AU, KAKVA PARTIJA SRBINA! JANISOV TIM STREPEO DO SAMOG KRAJA: Dva produžetka i dabl-dabl Alekseja Pokuševskog! (VIDEO)

Autor Petar Đukanović

Dvadesetogodišnji srpski košarkaš oduševio izdanjem protiv favorizovanih gostiju. Neverovatna završnica i dva produžetna na NBA meču.

Izvor: Profimedia

Vrhunska partija mladog Alekseja Pokuševskog, noći između srede i četvrtka Igrači Oklahoma Siti Tandersa ugostili su favorizovani Milvoki Baks. Igrači su se potrudili da utakmica bude uzbudljivu do samog kraja, a nakon neverovatne utakmice i dva produžetka mlada ekipa Oklahome je poražena rezultatom 136:132.

Dvadesetogodišnja nada srpske košarke odigrala je utakmicu za pamćenje. Aleksej je bio u centru pažnje, skakao je, poentirao, radio je sve što se očekuje od mladog igrača. Utakmicu je završio dabl-dabl učinkom sa 17 poena i 10 skokova, kao i dve asistencije, dve blokade i dve ukradene lopte za 40 minuta provedenih na terenu. Konstatovali bi da je Pokuševski bio dobar na obe strane terena, nažalost njegova ekipa je posle dva produžetka poražena od favorizovanih protivnika za koje nije nastupao dvostruki osvajač MVP titule, Janis Adetokunbo, koji je na utakmici protiv Atlante povredio koleno.

Na ovoj utakmici u dresu kluba iz Milvokija istakao je Dževon Karter sa postignutih 36 poena, dok je u domaćem sastavu najzapaženiji bio Šei Gilgus-Aleksander sa neverovatnih 39 poena.

Pokuševski u dosadašnjem delu sezone opravdava poverenje trenera Mark Dagnoa i prosečno beleži 8,6 poena, 5,6 skokova i 1,7 asistencija za 23,9 minuta po meču. Oklahoma, najmlađi tim u ligi, ima ostvarene četiri pobede i zabeleženih sedam poraza i zauzima 13. mesto u zapadnoj konferenciji ispred Los Anđeles Lejkersa koje predvodi Lebron Džejms. Ne toliko loše za ekipu kojoj su predviđali poslednje mesto. Pogledajte detalje meča:

Milvoki - Oklahoma
Izvor: YouTube/Hooper Highlights