TO KOŠARKA?

ZA 24 SATA POBEDIO ZVEZDU I IZGUBIO OD LETONIJE: Itudis pobesneo posle DEBAKLA - "Je l' vama to normalno?"

Autor Milutin Vujičić

Dimitris Itudis nezadovoljan je mnogim stvarima posle poraza Grčke u kvalifikacijama za Mundobasket.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Dimitris Itudis je u četvrtak sa Fenerbahčeom pobedio Crvenu zvezdu u Evroligi, a već 24 sata sedeo je na klupi reprezentacije Grčke. Krajnje čudni uslovi koji su posledica rata koji vode FIBA i Evroliga, pa nije nikakvo iznenađenje što je Itudis nakon teškog poraza svog državnog tima protiv Letonije bio besan i održao je konferenciju za medije koja je direktno bila usmerena na "glavešine" koje prave raspored.

"Danas smo trenirali sa jednim timom, sutra ćemo sa drugim. Da li je to vama normalno? Očigledno, neko će pobediti, neko će izgubiti... Letonija je bila bolja danas, ali oni su već platili tako što nisu išli na Eurobasket", poručio je Itudis nakon poraza svoje reprezentacije koji je zakomplikovao situaciji u grupi u kojoj je Srbija.

"Mi govorimo, ali naši glasovi se ne čuju. Treba da se okupimo i da na jednom treningu spremimo stvari za koje je potrebno dva-tri meseca? Probaćemo da damo sve od sebe... U svakom slučaju čestitam Letoniji koja je bila bolja od nas, borila se, imali su veliku želju da nas nadigraju, ali moramo da budemo iskreni - ne možete da gubite toliko ubedljivo bez obzira na broj grešaka koji smo mi napravili".

Posle ovog poraza od Letonije, Grčka je treća u grupi "I" kvalifikacija za Mundobasket, sa istim skorom kao i Srbija (4-3), ali je naša reprezentacija u prednosti zbog pobede u međusobnom duelu. Na prvom mestu je Letonija (6-1).