Rastanak!

KRAJ - CRVENA ZVEZDA OTPUSTILA TRENERA! Velika promena posle lošeg početka - Jovanović otišao!

Autor Dušan Ninković

Sporazumni raskid ugovora Zvezde i mladog stručnjaka Vladimira Jovanovića.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda obavestio je javnost o promeni na klupi. Nakon nekoliko meseci nove sezone, crveno-beli potpustili su Vladu Jovanovića (38), talentovanog trenera koji je pre Malog Kalemegdana radio u FMP-u i Ciboni. U poruci koju je Zvezda ostavila na društvenim mrežama navodi se da je dogovor o prekidu saradnje postignut sporazumom, a poslednjih dana se u javnosti licitira o nasledniku Jovanovića.

Kao prvi kandidat za to mesto ističe se Duško Ivanović, trofejni trener koji je sa Baskonijom tri puta osvajao prvenstvo Španije. Iskusni crnogorski stručnjak ima bogato iskustvo u Evroligi i od njega bi se očekivalo da "zategne" ekipu koja je na početku nove sezone doživela veliki kiks protiv Zadra u ABA ligi i upisala niz poraza na međunarodnoj sceni.

Ivanović bi trebalo da nasledi jednog od najperspektivnijih srpskih trenera, koji se u novoj ulozi nije snašao. Ipak, on se sa klubom za koji navija rastaje u prijateljskim odnosima, što je istaknuto i na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

"Klub se ovom prilikom zahvaljuje Vladimiru Jovanoviću na velikoj energiji, trudu i radu koji je uložio na izuzetno zahtevnom mestu prvog trenera našeg seniorskog tima. O narednim koracima ovim povodom, i imenovanju novog prvog trenera obavestiti javnost blagovremeno i u najkraćem mogućem roku", navodi se u klupskom saopštenju. Podsećamo, Crvena zvezda je 8. jula imenovala Jovanovića na mesto novog šefa stručnog štaba. Samo malo više od četiri meseca kasnije dogodio se raskid saradnje.