Košarka

ŽELJKO GA ČEKA, A VLADIMIR VODI REPREZENTACIJU DO POBEDE: Odlična partija novog pojačanja Partizana!

Autor Nemanja Stanojčić

Brodzijanski bio je na skok do dabl-dabl učinka u meču protiv Norveške.

Izvor: MN Press

Vladimir Brodzijanski (28, 211cm) potpisao je za Partizan, a pre dolaska u klub odigrao je odličan meč za reprezentaciju Slovačke. Novi centar crno-belih vodio je svoj nacionalni tim do trijumfa protiv Norveške (68:56) u okviru pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine. Bio je na korak do dabl-dabl učinka - 20 poena, 9 skokova i 3 asistencije.

U ovom susretu nije ga služio šut za tri (0/5), ali je zato bio odličan u šutu za dva poena (8/12, uz 4/7 sa linije penala). Proveo je na parketu skoro 36 minuta što je jedina stvar koja može da zabrine Željka Obradovića koji ga čeka u Beogradu. Posle četiri odigrana meča Slovačka je na trećem mestu sa skorom 2-2 koliko ima i Norveška, prva je Severna Makedonija (3:0) koja tek treba da odigra meč sa Danskom.

Brodzijanski u redove crno-belih stiže posle povrede Balše Koprivice koji će morati na operaciju i biće najmanje dva meseca van terena. Alen Smailagić se oporavio, ali će mu biti potrebno nekoliko nedelja da uđe u ritam, što bi značilo da su od igrača u reketu na raspolaganju Obradoviću bili Matijas Lesor, Zek Ledej i Tristan Vukčević.