Uživo

PEŠIĆ ODGOVORIO ATAMANU, PA NAPRAVIO ŠOU! Kari o drami: Ma, Vilbekin nije znao gde mu je glava, a gde du*e!

Svetislav Pešić pričao je na konferenciji za medije posle meča sa Turskom.

Izvor: MN Press

Srbija je pobedila Tursku posle drame (77:76), a Svetislav Pešić napravio je šou na konferenciji za medije po završetku susreta. Odgovarao je na pitanja novinara, pričao o Erginu Atamanu koji je istakao da ga "srpski selektor razočarao", a prokomentarisao je i dešavanja iz same završnice, tačnije iz poslednjeg napada protivnika kada je šut Skotija Vilbekina izašao iz koša.

Prvo se obratio Atamanu i odgovorio na njegove reči o sukobu koji su imali tokom susreta. "Ne bih komentarisao reči Atamana, to je sastavni deo utakmice. Ne bi bio razočaran da je pobedio. Izgubili su, Dušan je to na najbolji način objasnio, bila je ovo čvrsta i jaka utakmica sa jakim protivnikom. Znali smo to, za njih je bila ovo odlučujuća utakmica koju su morali da pobede i sada se zna skor koji je problem za njih", rekao je Pešić.

Pohvalio je Dušana Ristića koji je odigrao briljantnu utakmicu, dao je četiri trojke, pa je onda došao red na pitanje o poslednjem napadu kada su Turci krenuli po pobedu. "Tih 12 sekundi do kraja, bilo mi je u glavi da li da pravimo faul i da uzmemo sudbinu u svoje ruke. Razmišljao sam o tome. Mi smo na terenu imali nižu petorku, zato sam vratio Mitrovića umesto Ristića, da može da preuzme. To je urađeno. Uvek postoji rizik, šta sad, bez rizika nema pobede i uspeha. Ne smatram da je ovo bio rizik, jer smo imali najbolje odbrambene igrače.". A onda je sve nasmejao odgovorom o Vilbekinu koji je uzeo loptu u tom poslednjem napadu. "Mi smo to maestralno odradili, otišao je u ćošak, nije znao gde mu je glava, gde mu je du*e. Ostvarena je važna pobeda".

Nije hteo da komentariše kalkulacije posle pobede Grčke protiv Belgije. "Grčka je pobedila, ali je nama važnije da smo mi pobedili. Više bih govorio o našoj utakmi. Pričaćemo o našim šansama kada za to dođe vreme. A to je u februaru.", zaključio je Pešić.

22:47

KRAJ

Konferencija je završena.

22:47

VILBEKIN NIJE ZNAO GDE MU JE GLAVA, A GDE DU*E

Selektor je nasmejao sve kada je pričao o planu za odbranu poslednjeg napada turskog tima.

"Najvažnije je da smo pobedili, to je za sve bitno, ali za nas nije samo to važno. Već i za budućnost, da pokažemo kako smo odbranili tih 12 sekundi. I da od toga podižemo samopouzdanje i da se vidi da sve može da se odbrani, ako postoji i želja i znanje. Mi smo to maestralno odradili, otišao Vilbekin je u ćošak, nije znao gde mu je glava, gde mu je du*e. Ostvarena je važna pobeda", poručio je Pešić.

Izvor: Mondo

22:45

"RAZMIŠLJALI SMO O FAULU"

Pred poslednji napad Turske bio je tajm-aut, a Pešić je ispričao i o čemu se sve razmišljalo na toj pauzi.

"Tih 12 sekundi do kraja, bilo mi je u glavi da li da pravimo faul i da uzmemo sudbinu u svoje ruke. Razmišljao sam o tome. Mi smo na terenu imali nižu petorku, zato sam vratio Mitrovića umesto Ristića, da može da preuzme. To je urađeno. Uvek postoji rizik, šta sad, bez rizika nema pobede i uspeha. Ne smatram da je ovo bio veliki rizik, jer smo imali najbolje odbrambene igrače. Radanov je odigrao fantastično u prvom poluvremenu, pa je Lučić preuzeo Vilbekina i odigrao sjajno u defanzivi u poslednjim sekundama", kazao je Pešić.

22:43

PEŠIĆ: RILE SE POKAZAO

Nije se selektor složio sa konstatacijom novinara da "Turska nije znala da je Ristić dobar šuter."

"Svi danas znaju sve, Rile je to pokazao u Španiji, pre dolaska je dao 23 poena u ligi tamo koja je najbolja posle NBA, ne računam Evroligu. Prija mu to igranje tamo, radujemo se kada je sa nama. Znamo šta on može, on je jedan od igrača, koji ima dobru inteligenciju, iako je centar, zna da istakne svoje prednosti i da sakrije nedostatke. Dolazi to sa iskustvom igranje u španskoj ligi. Ali ajde, da ga ne hvalimo mnogo", nasmejao se Pešić.

22:41

"KLUPSKE ZASTAVE SU SE UJEDINILE"


"Hvala navijačima, sećam se meča sa Letonijom pred oko 500 navijača. Sada su se sve klupske zastave ujedinile i dali su nam veliku podršku. Hvala im mnogo, zajednička pobeda je ovo bila. Videli ste kako su momci igrali, nije se niko štedeo. Timski prilaz sa jednim ciljem, da se pobedi. Mi smo to uradili. Grupa igrača je fantastična, tako je bilo i letos. Imamo reprezentativce koji kada dođu ovde i kada se oslobode svojih obaveza, dolaze da srcem i željom naprave najviše što mogu i to je pozitivna stvar za sve nas."

22:38

PEŠIĆ: GRCI SU POBEDILI, ALI JE NEŠTO BITNIJE

Grčka je pobedila Belgiju, to znači da Srbiji treba jedna pobeda za plasman na Mundobasket.

"Grčka je pobedila, ali je nama važnije da smo mi pobedili. Više bih govorio o našoj utakmici. Pričaćemo o našim šansama za prolaz kada za to dođe vreme. A, to je u februaru.", rekao je Pešić aludirajući na poslednji FIBA "prozor" u ovim kvalifikacijama.

22:37

PEŠIĆ O ATAMANU

Prenete su Pešiću reči selektora Atamana da je "razočaran ponašanjem selektora Srbije" tokom njihove rasprave dok je meč trajao.

"Ne bih odgovarao Atmanu, to je sastavni deo utakmice. Ne bi bio razočaran da je pobedio. Izgubili su, Dušan je to na najbolji način objasnio, bila je ovo čvrsta i jaka utakmica sa jakim protivnikom. Znali smo to, za njih je bila ovo odlučujuća utakmica, morali su da pobede i sada se zna skor i koji je problem za njih"

22:35

DUŠAN O TROJKAMA, PEŠIĆ GA PREKINUO

Imao je Dušan sjajno šutersko veče, dao je četiri trojke, ali sebe nije hteo da stavlja u prvi plan.

"Ne bih previše da pričam o trojkama, dobili smo motivisanog rivala koji je došao da nas pobeid, dokazali su to na mnogo načina. Te trojke nisu toliko bitne", izgovorio je Dušan, tada ga je Kari prekinuo.

"Bitne su, bitne", dodaje Pešić.

Nasmejao se Dušan, pa nastavio:

"Sada treba napomenuti da je tim odigrao dobro. Te trojke su samo došle iz nakog napadanja njihove odbrane, ništa specijalno. Ne bih previše o tome, već o timu."

22:32

RISTIĆ: LUČIĆEVA ODBRANA...

"Lučić je odlično odbranio Vilbekina u poslednjem napadu, to nam je donelo baš važnu pobedu. Želim da se zahvalim navijačima na podršci, uradili su sjajan posao, pomogli su nam da dobijemo ovaj meč"

22:31

RICA TRICA

Došli su Pešić i Ristić, a Dušan je najavljen kao "Rica trica", poruka koja je stigla od Vanje Marinkovića. Španski klubovi zabranili su igračima da budu deo reprezentacija, pa zato nije tu bio ni Vanja.

22:23

ATAMAN O PEŠIĆU

"Nije prihvatljiv takav dijalog i takvo ponašanje selektora. Tražio sam nesportsku ličnu, za to vreme mi je Pešić dobacivao i pitao me zašto se žalim. Ne znam kakav pritisak ima zbog neuspeha na Eurobasketu. Ne razumem zašto se žali, ja sam pričao sa sudijama. Nije fer. Poznajem ga dugo godina, razočarao me, verovatno je pod pritiskom zbog tog poraza na Eurobasketu gde je bio među favoritima sa Srbijom", rekao je Ataman o Pešiću i svađi koju su imali.

Izvor: Mondo

22:21

ATAMAN O MICIĆU

Jedno od prvih pitanja za Atamana bilo je u vezi Micića i zabrani.

"Svi pričaju o tome, ne znam ko je provocirao. Ne želim da se ponavljam o toj temi. Pitajte svoje medije, kao i Šarunasa Jasikevičijusa zašto nije došao Kalinić iz Barselone, zašto Željko nije pustio Jania Papapetrua u Grčku. Nema provokacije. Efes se bori u Evrolgi, nalazi se u teškoj situaciji, Šejn Lakrin je povređen, Micić je imao manju povredu, nije se osećao najbolje, nije zato ovde. Ovo je moja poslednja izjava o Miciću na ovu temu."

22:18

ATAMAN PRIČA NA TURSKOM

Ataman priča na turskom, spominje Pešića i Micića, nema prevodioca u sali za konferencije... Uprkos tome što je upozoren nekoliko puta, kao i turski novinari kojima je naglašeno da treba na engleskom da se obrate...

22:16

ATAMAN: ČESTITAM RISTIĆU

"Čestitam Ristiću koji je odigrao partiju života, dao je sva četiri šuta za tri poena."

22:15

ATAMAN: ZAŠTO TOLIKO BACANJA

"Ponosan sam na moje mlade igrače. Borili su se do samog kraja. Igrali smo dobru odbranu tokom celog meča. Zamerka je previše lako izgubljenih lopti. Posle toga je Srbija dala 14 poena. Pokazuje da je Srbija igrala agresivno i to je normalno kod kuće. To je normalno, ali ono što mi smeta jeste da su oni imali 24 bacanja, a mi samo 17, a oni su igrali agresivnije", Nije bilo faula na Sipahiju na prodoru na kraju..." rekao je Ataman.

22:13

ATAMAN PRVI DOŠAO

Ataman došao prvi na konferenciju.

22:11

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv.

Ukratko

  • Svetislav Pešić na konferenciji za medije
  • Odgovorio Erginu Atamanu
  • Pričao o Skotiju Vilbekinu
učitaj još +