Košarka

ČUVENI HRVAT KOPIRA ŽELJKOVU TAKTIKU! Oglasio se na Tviteru spomenuo Partizan: "Da probam ovo u reprezenaciji Hrvatske"

Autor Nemanja Stanojčić

Hrvatski trener Aco Petrović pratio je mečeve košarkaša Partizana.

Izvor: MN Press

Aco Petrović kopira Željka Obradovića i taktiku Partizana! Čuveni hrvatski stručnjak, sada privremeni selektor reprezentacije Hrvatske priznao je da prati mečeve crno-belih, gledao je duel sa Makabijem i primetio jedan detalj koji mu je privukao pažnju. Planira to da upotrebi i u nacionalnom timu u nekom od narednih mečeva.

Brat legendarnog Dražena Petrovića video je petorku crno-belih i dvojicu igrača koji prave razliku. "Jedna od glavnih vrednosti Partizana, kada su na terenu zajedno Dante Egzum i Matijas Lesor, je konstantno i agresivno preuzimanje, tako da je protivnik stalno prisiljen da napada mismečeve. U ovom slučaju to nije nimalo lako i malo je ekipa koje će to kvalitetno rešavati", napisao je Petrović na Tviteru.

Nedugo zatim je otkrio da to planira da isproba i u timu "kockastih". "Jako sam znatiželjan da vidim da li će ovo funkionisati recimo sa Gnjidićem i Matkovićem u hrvatskoj reprezentaciji", poručio je Petrović. Moraće za to da sačeka do februara i sledećeg FIBA "prozora" kada će igrati sa Švajcarskom i Austrijom. Pogledaje i kako je izgledao meč Partizana i Makabija.