Košarka

ŠTA JE DUŠKO IVANOVIĆ PROMENIO? OD ZVEZDE PRAVI TIM! Nemanja Nedović vodio do pobede, pa govorio o novom treneru

Autor Mladen Šolak

Zvezdin MVP iz Berlina govorio o promenama koje je doneo crnogorski stručnjak u svlačionicu

Izvor: Tilo Wiedensohler/© MN press, all rights reserved

Nemanja Nedović doneo je važnim poenima još jednu pobedu Zvezdi u Evroligi, jer je u momentima odluke utakmice protiv Albe realizovao dva važna prodora. Posle meča, rekao je šta se promenilo kod crveno-belih od dolaska novog trenera, Duška Ivanovića, pre 10 dana.

"Naš mentalitet se promenio. Počeli smo da verujemo u sebe, pre svega. Naravno, uz prilagođavanja dolaskom novog trenera. Mislim da smo sada više tim, to je ono što nas je vodilo do pobede, jer nije lako pobediti Albu u Berlinu u produžetku", rekao je on, dok je i Duško Ivanović dao svoje viđenje Zvezdinih promena.

Konkretno upitan za detalje koje je crnogorski stručnjak promenio u svlačionici, eksplozivni košarkaš je odgovorio: "Promenio je detalje u pripremi, imali smo jasnu ideju kako da napadnemo Albu i kako da se branimo. Naravno, pokazali smo da ima još mnogo mesta za napredak, ali uzeću ovu pobedu".

Pred Crvenom zvezdom je povratak u Beograd i priprema za duel protiv Makabija u četvrtak. "Pobeda će nam dati veliku energiju. Iscrpljeni smo, ja sam iscrpljen, ali uz punu halu se nadam da ćemo ostvariti još jedan trijumf", poručio je Nedović.

Iako ga i dalje muči šut i iako je u poslednje tri utakmice u Evroligi ubacio samo tri trojke iz 18 pokušaja, Nedović je ponovo našao način da ubaci 17 poena i da povede ekipu ka trećem trijumfu u najjačem takmičenju. Dok se i dalje navikava na rad sa Ivanovićem, koji ga je u prošlom kolu ABA lige "disciplinovao" izvođenjem iz igre posle samo 35 sekundi, Nedović podiže formu i hvata zalet posle višemesečnog oporavka od povrede.