Košarka

REKAO SAM TO KAD SAM DOŠAO U ZVEZDU! Duško Ivanović: Uradili smo DVE važne stvari, o njima govorim od početka

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda pobedila je Albu u Berlinu, a trener crveno-belih podsetio je posle utakmice na svoju prvu poruku u Beogradu

Izvor: Tilo Wiedensohler/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je pobedila Albu u drami u Berlinu i uspela da prvi put ove sezone "veže" trijumfe u Evroligi. Posle dramatičnog meča u kojem je padala, ustajala, ali ipak nije odustala, ekipa Duška Ivanovića ima skor 3-6 i dočekuje Makabi u četvrtak sa željom da ostvari i treću pobedu u nizu.

Posle meča u "Mercedes-Benz" areni, Ivanović je kratko analizirao meč i podsetio na svoju poruku sa promocije u Zvezdi. "Mislim da je večeras bilo dobro jer smo uradili dve važne stvari. Kada sam došao rekao sam da su nam potrebni strpljenje i vera. Večeras mislim da smo imali te dve stvari", rekao je Ivanović posle odlaska sa terena.

Upitan za to šta je prelomilo meč i pomoglo njegovom timu da se vrati iz zaostatka od devet poena u trećoj četvrtini, Zvezdin trener objasnio je promenu u odbrani. "Naša promena u defanzivi blia je veoma važna, jer smo u jednom trenutku imali velikih problema sa pikenrolom, pa smo u jednom trenutku odlučili da preuzimamo sve i to je bila veoma dobra odbrana za nas", rekao je crnogorski stručnjak.

Alba je krajem meča sve više grešila, izgubila je čak 21 loptu i promašila čak 12 slobodnih bacanja. Zvezda je to kažnjavala, vratila se u meč i na kraju pobedila prelomnim pogocima Nemanje Nedovića u produžetku. "Šta je bilo ključno? Zaustaviti tranziciju i brze šuteve", rekao je Ivanović za kraj kroz osmeh.

Zvezda se vraća u Beograd na pripremu za meč protiv Makabija, nakon kojeg će u ponedeljak igrati "večiti derbi" protiv Partizana.