Košarka

MICIĆ BLISTAO, EFES POBEDIO, A TRENER PRIČAO O OTKAZU! Doživeo debakl, pa otvorio dušu: Ovo je SRAMOTA!

Autor Nemanja Stanojčić

Posle ubedljivog poraza u Milanu iskusni Etore Mesina razmišlja o ostavci.

Izvor: MN Press

Armani je u krizi, Etore Mesina razmišlja o otkazu. U poslednjih pet utakmica tim iz Milana doživeo je isto toliko poraza u Evroligi. Najnoviji dogodio se na njihovom parketu i to prilično lako i ubedljivo. Efes ih je demolirao (80:51). Vasilije Micić je bio odličan, dao je 12 poena, Vil Klajburn je bio najefikasniji sa 24, a zbog njih iskusni stručnjak razmatra o odlasku.

Po završetku tog meča u kom je samo Naz Mitro-Long bio dvocifren (10), pokazuje velike probleme u igri italijanskog tima, pa bi to moglo da dovede do promene na klupi. "Ja sam odgovoran za sastavljanje tima i ako ekipi ne ide, onda nije dobro. Ako nastavimo da igramo ovako, doneću određene zaključke. Onda ću da odem kod gospodina Armanija i da mu kažem da je neophodno da nađe nekog drugog da vodi ovaj tim. Igra koju smo pokazali je sramotna, bez srca, odustali smo čim su oni podigli nivo svoje igre. Igrati ovako pred domaćim navijačima je nedopustivo", rekao je Mesina na konferenciji za medije.

U ovaj tim "manekena" uložen je veliki novac, pravljena je ekipa za titulu, umesto toga su u donjem delu tabele sa skorom 3-6. "Ovakva partija vraća nas unazad na vreme od pre oko tri i po godine. Tada smo bili 13. u Evroligi. U međuvremenu som ostvarili neke sjajne rezultate, poslednji pre nekoliko meseci i pokazivali smo karakter, sada je drugačije", zaključio je Mesina. Inače, Armani je jedini tim u Evroligi koji nema pobedu na domaćem terenu, izgubili su sva četiri meča.