ODLČAN!

JOKIĆEV DABL-DABL ZA POBEDU U LOS ANĐELESU! Nikola pokazao zašto je NAJBOLJI, ali Denver ima jedan ozbiljan PROBLEM!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić ponovo je odigrao veoma dobar meč, ali Nagetsi moraju da promene neke stvari u ekipi.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić blista, dabl-dabl učinak u pobedi Denvera protiv Klipersa u Los Anđelesu (114:110). Još jedna dobra partija srpskog centra koji je igrao iako je bio pod upitnikom zbog problema sa kukom, proveo je 33 minuta u igri - 19, 13 skokova, 6 asistencija. Međutim, uprkos trijumfu vidno je da će Nagetsi morati da promene neke stvari i to što pre.

Prvenstveno se to odnosi na defanzivu. Klipersi su u ovom meču igrali bez dve najveće zvezde, Pola Džordža i Kavaja Lenarda. Uprkos tome postigli su 104 poena. Ono što je primetno, kada Srbina nema na parketu, problemi su ogromni. Tako je bilo i sada, posebno u drugoj četvrtini u momentima kada Majkl Meloun pošalje Nikolu na klupu da odmori, tada kreće haos. Videlo se to u velikom broju mečeva tokom ove sezone, pa i u ovom u kom primera radi Deandre Džordan ponovo nije igrao. Čovek koji je doveden da bude rezerva Jokiću i da bude jedan od zaštitnika reketa i dobre igre u defanzivi pratio je meč sa klupe.

Dobra vest za ekipu je svakako to što su se razigrali Eron Gordon (29, 7sk) i Džamal Marej (21, 9as, 6sk), dok je Vlatko Čančar počeo da dobija sve više šansi (13). U poraženom timu najbolji je bio Džon Vol (23). Denver će imati priliku dodatno da uigra tim u narednim mečevima, pošto slede dva duela sa Hjustonom koji je poslednji u Zapadnoj konferenciji.