Čudo!

MONSTRUOZNA PARTIJA! CELA NBA LIGA PRIČA O HRVATU IZ MEGE: Odigrao meč karijere - dominirao i rušio rekorde! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Hrvatski košarkaš imao impresivne brojke i neverovatan procenat šuta na meču protiv Indijane.

Izvor: MN Press

Tokom noći između nedelje i ponedeljka odigrano je čak devet utakmica NBA lige, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac uspeo je da se istakne u tako jakoj konkurenciji. Nekadašnji član Cibone i Mege bio je najbolji pojedinac Los Anđeles Klipersa u njihovoj pobedi nad Indijanom (114:100), a o brojkama koje je postavio pričaće se i narednih dana!

Tokom 36 minuta koje je proveo na parketu Ivica je imao 31 postignut poen, 29 skokova, tri asistencije i tri blokade! Njegov šut bio je impresivan (14/17 za dva), a zanimljivo je da je na ovom meču napravio čak 12 ofanzivnih skokova! To su brojke kojima u ovoj sezoni ne bi mogla da se pohvale ni neka mnogo zvučnija imena u ligi. Ovako je igrao u Megi:

Naravno, ovo je bilo dovoljno da Zubac bude najbolji igrač susreta, ali i presudno da Klipersi stignu do pobede koja im je pomogla da ostanu na petoj poziciji Zapada. Pobeda nad četvrtoplasiranim timom Istoka dodatno dobija na značaju kada se zna dolazi posle dva uzastopna neuspeha tim iz Los Anđelesa, pa je ovo bio pravi način da se prekine loša serija u ligi. Pogledajte kako je Zubac dominirao:

Ivica Zubac protiv indijane
Izvor: Youtube/ESPN

Inače, Ivica Zubac ponikao je u Ciboni, a prve seniorske korake napravio u Zrinjevcu, Usledio je povratak u redove Cibone sa kojom je igrao ABA ligu i istakao se kao jedan od najvećih talenata u regionu, da bi u februaru 2016. godine prešao u Megu. Menadžer Miško Ražnatović doneo je odluku koja mu je promenila karijeru zbog finansijskih problema zagrebačkog kluba, a mladi hrvatski košarkaš nekoliko meseci kasnije izabran je na NBA draftu.

Sa 32. pozicije uzeli su ga Los Anđeles Lejkersi, a nakon tri godine u ligi promenio je stranu i pojačao gradskog rivala, Kliperse. Prethodne sezone odigrao je 76 mečeva u NBA ligi, uz prosek od 10,3 poena i 8,5 skokova.

Rezultati u NBA tokom noći između nedelje i ponedeljka:

  • Bruklin - Portland 111:97
  • Minesota - Golden Stejt 114:137
  • Klipersi - Indijana 114:100
  • Atlanta - Majami 98:106
  • Boston - Vašington 130:121
  • Detroit - Klivlend 94:102
  • Niksi - Memfis 123:127
  • Orlando - Filadelfija 103:133
  • Milvoki - Dalas 124:115