Košarka

EVROLIGA ZABRANILA CRVENOJ ZVEZDI TRANSFERE! Crveno-beli ne mogu da registruju igrače - ODMAH su se oglasili

Autor Mladen Šolak

Crvenoj zvezdi nije dozvoljeno da licencira nove igrače. Pročitajte obrazloženje Evrolige

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Evroliga je zabranila Crvenoj zvezdi transfere, uz navode da se klub nalazi pred postupkom zbog postojećih zaostalih obaveza i nedostatka dostavljenih informacija. "Shodno tome, tim sa sedištem u Beogradu suočiće se sa zabranom registracije novih igrača i trenera u okviru Evrolige", saopštilo je takmičenje u petak.

"Nakon izveštaja Komisije za kontrolu menadžmenta o sudskom postupku koji se vodi protiv Crvene zvezde na osnovu postojećih dospelih obaveza i propuštanja da dostavi odgovarajuće podatke, finansijsko veće je izreklo privremenu meru zabrane registracije novih igrača i trenera u klubu", zvanična je poruka Evrolige.

Klub se nakon ovog saopštenja oglasio porukom za medije: "Uslovna zabrana dovođenja igrača i trenera je administrativne prirode i biće rešena u najkraćem roku. Dakle, nije FIBA BAT, već administracija i problem koji je poput FIBA batova".

Crvenu zvezdu u petak očekuje utakmica Evrolige protiv Virtusa - i to u promenjenom terminu, zbog meča fudbalske reprezentacije u Kataru.