Košarka

MOĆNA DUŠKOVA ZVEZDA, PARTIZAN SE VRAĆA: Šesta lična je opet tu - ko pobeđuje u "večitom" derbiju?

Autor Mladen Šolak

Poslušajte najnoviju epizodu MONDO podkasta "Šesta lična"

Izvor: Mondo

Mundijalska pauza je gotova, a sa njom i učešće Srbije na SP u Kataru. To je prošlo kako je prošlo, ali to je sad manje bitno. Opet smo u košarkaškom pogonu, i to je trenutno sve što nas zanima!

Tema broj jedan u regionalnoj košarci ovih dana je svakako sjajna forma Crvene Zvezde. Otkako je Duško Ivanović preuzeo kormilo kluba sa Malog Kalemegdana, crveno-beli ne znaju za poraz – Ivanović je upisao tri pobede u regionalnoj ligi (od čega jedan derbi), i čak četiri uzastopne u elitnom evropskom takmičenju. Zvezda je čak uspela da trijumfuje na gostovanju u Berlinu, protiv Albe sa kojom u poslednje vreme baš i nema neku pobedničku tradiciju.

Sve nam ovo govori da su košarkaši Zvezde – na prvi pogled makar – uspešno prevazišli turbulencije sa početka sezone. Rotacija se malo stabilisala, Luka Vildosa pokazao se kao pravo pojačanje (mada, teško da je iko i u to sumnjao), ali pravi izazovi tek stižu. Prvi od njih je prvi evroligaški derbi koji će se odigrati osmog decembra u Areni!

Partizan trenutno nešto slabije stoji. Oni su imali niz negativnih rezultata, ali je to ispravljeno ubedljivom pobedom nad podgoričkom Budućnosti u derbi meču ABA vikenda. Kao što znamo, Željko Obradović ima i dalje velikih problema u kadru sa povredama, ali i mimo toga, tim ne uspeva da se izbori sa napornim rasporedom koji je pred njima. Pobeda nad zahuktalom Crvenom Zvezdom svakako bi malo umirila navijače, jer ništa ne „leči“ kao trijumf u derbiju, a to u Partizanu znaju baš svi.

Osim „večitih“ tema, tu je i redovni pregled ABA zbivanja. Ko šta radi na Jadranu saznaćete takođe u ovih sat vremena – promena trenera u Čačku, nove pobede Zadra, stabilizacija u Ljubljani, moćne partije Kendrika Reja i Fetsa Rasela...i još mnogo toga. Naravno, sve uz karakteristični loš humor na koji ste navikli!

I ne zaboravite, za koji dan pričamo i o NBA! A tu tek šta se desilo...ali prvo uživajte u ABA podcastu! Prijatno!