REAKCIJA

NOVO SAOPŠTENJE ZVEZDE PRED EVROLIGAŠKI DERBI: Na sastanku smo sve DOGOVORILI, molimo nadležne organe da se oglase!

Autor Nemanja Stanojčić

Crveno-beli izdali su novo saopštenje pre derbi sa Partizanom.

Izvor: MN Press

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u prvom evroligaškom derbiju (četvrtak 20.30), a pre svega toga stiže serija saopštenja sa obe strane. Crno-beli prvo su poručili da neće biti navijača crveno-belih u "Areni", pa su se onda crveno-beli oglasili i istakli da je postignut dogovor sa bezbednosnim službama oko dolaska navijača Zvezde na meč, pa je onda iz Humske stigao novi demant. Sada je na to reagovala Zvezda.

Sa Malog Kalemegdana stiglo je novo saopštenje. "Obaveštavamo javnost da smo posle održanog sastanka sa svim bezbednosnim službama i predstavnicima dva kluba u Upravi policije, izdali zvanično saopštenje u skladu sa odlukama donetim na tom sastanku. Organizator utakmice potom je izdao svoje saopštenje koje je potpuno suprotno donetim odlukama. Iz tog razloga smo dopisom obavestili predstavnike nadležnih organa o ovoj situaciji i tražili smo da se postupi po odluci koja je doneta na sastanku u sredu. U isto vreme smo u tom dopisu pozvali nadležne organe da se što pre zvanično oglase i izdaju obavezujuća, jasna i precizna upustva u vezi organizacije i održavanja utakmice kako bi se izbegla opasnost od incidenata, za koje Zvezda ne želi da snosi nikakvu odgovornost", navodi se u saopštenju kluba.

Biće to prva utakmica večitih rivala u elitnom takmičenju, a zbog toga su već i Željko Obradović i igrači imali molbe za navijače. Molili su sve da sportski navijaju i da ne prave probleme svom klubu. Sada ne preostaje ništa drugo nego da se čeka zvanična odluka o tome da li će biti gostujućih navijača u dvorani ili ne.