PORUKA

ZVEZDA SE OGLASILA ZBOG SRAMNE ODLUKE IZ TURSKE! Ubici Marka Ivkovića smanjena kazna, crveno-beli REAGOVALI!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda oglasila se posle odluke turskog suda o kazni za ubicu Marka Ivkovića.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Čovek koji je ubio navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića dobio je umanjenje kazne! Turski mediji preneli su da je Kadri Aktaš dobio novu presudu i umesto 25 odslužiće 15 godina! Zbog toga se oglasila i Crvena zvezda zvaničnim saopštenjem pod nazivom "Zašto ponovo ubijaju Marka Ivkovića?"

Klub sa Malog Kalemegdana šokiran je odlukom pravosudnih organa u Turskoj. "Najoštrije osuđujemo ovakvu sramnu odluku kojom pojedinci u turskom pravosuđu ponovo ubijaju Marka Ivkovića i pravdu. Pravdu za zločin koji se sada predstavlja kao nekakva 'samoodbrana roditelja', dok je mučki u leđa ubadao Marka. Da li je neko u tom sudu razmišljao danas u njegovoj porodici?", pitaju se u Zvezdi.

Podsetimo, Ivković je uboden nožem u leđa pre meča Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde u Istanbulu 21. novembra 2014. godine. "Apelujemo na na naše državne organe i predstavnike srpske diplomatije da reaguju na ovu nepravdu u skladu sa svojim okvirima i mogućnostima. Posebno posle vesti da su advokati ovog ubice zahtevali da njihov klijent bude pušten na slobodu. Za nas on nije klijent, već ubica koji je nekome oduzeo život i tako će i ostati", poručili su iz Zvezde.