KOŠARKA

VILDOZA I KAMPACO ZAJEDNO U ZVEZDI? Luka dobio pitanje o sunarodniku: "Mi smo prijatelji, ali..."

Autori Petar Đukanović Nikola Delić

Luka Vildoza je odgovarao na razna pitanja pred evroligaški večiti derbi...

Izvor: Mondo/Petar Djukanovic

Luka Vildoza i Fakundo Kampaco zajedno u Crvenoj zvezdi? Hoće li dvojica Argentinaca biti u crveno-belom ove sezone? To je pitanje koje je dobio i trenutni član srpskog tima na otvorenom treningu pred utakmicu sa Partizanom u Evroligi (četvrtak 20.30 časova). Pored predstojeće utakmice i svega što čeka ekipu, pričalo se i o košarci, Svetskom prvenstvu, transferima...

Novinare je posebno zanimalo to, hoće li mu se sunarodnik pridružiti u srpskoj prestonici. "Nismo se čuli, ali sam čuo glasine o njegovom transferu. Biću srećan ako dođe, to bi bilo sjajno, jer smo mi prijatelji, ali sam sad okrenut samo utakmici", rekao je Vildoza i uspeo da se "izvuče" kada je priča o drugom Argentincu u pitanju, a o tome je pričao i Duško Ivanović.

Potom je pričao o predstojećem derbiju. Prvi, onaj u ABA ligi, pripao je Zvezdi. "Slična situacija će da bude. Ista utakmica, rivali, samo drugačija dvorana. Moramo da budemo spremni i radimo svoj posao, da unapredimo detalje. Uzbuđen sam jer je prvi derbi u Evroligi. Svaki derbi je ludnica, biće sjajno igrati pred punim tribinama i to na gostovanju".

Poznat je i kao veliki ljubitelj fudbala, pa j jedno od pitanja bilo i da prognozira ishod meča Argentina - Holandija, na Svetskom prvenstvu. "Pobedićemo, a rezultat će biti 2:0" , samouvereno je konstantovao Vildoza.