Košarka

ISTORIJSKI DERBI PARTIZANA I ZVEZDE, PRED GROBARIMA I DELIJAMA! Sve je stalo kad je u halu ušao ON - Arena ZAGRMELA!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Pogledate kakav je ambijent u Štark areni, gde su kao nekad - navijači oba tima. Prva zvezda derbija je ipak kraj terena - veliki Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije.

Izvor: MN Press

Prvi evroligaški derbi Partizan - Crvena zvezda odigran je u punoj Štark areni, uz prisustvo navijača oba tima. U danima pred meč u centru pažnje bila su saopštenja dva tima, koja su dizala tenziju i stvarala konfuziju oko toga da li će biti pristalica oba tima. Sve je definitivno potvrđeno u četvrtak, kada je Partizan potvrdio da će i Zvezda imati podršku, a nekoliko sati kasnije Delije su došle u "korteu" pred istočni ulaz Štark arene. Pogledajte kako je to izgledalo - bilo je i zapaljenih baklji, kao i velikog prisustva policije:

 Dok su svi u crno-belom glasno pevali Partizanovu himnu, glavna zvezda u dvorani ipak je bio fudbaler - Aleksandar Mitrović, ljubimac Grobara koji je uživao u skandiranju čitave hale - "Mitro's on fire".

Poslušajte kako je zvučala pesma srpskom napadaču:

Utakmica je počela dominantnim nastupom Matijasa Lesora u prvoj četvrtini, promašajima Crvene zvezde i velikom borbenošću crno-belih, kojom su stekli dvocifrenu prednost u uvodnom kvartalu. Pogledajte kako je izgledao početak meča: