TRIJUMF

HIT IZJAVA VILDOZE - BIO SAM POD KOŠEM, ZATVORIO OČI I PONAVLJAO DVE REČI! Dodao loptu Nedoviću i stao: "Kad je ušla..."

Autor Nemanja Stanojčić

Luka Vildoza ispričao je zanimljive detalje o poslednjem napadu Zvezde za pobedu u derbiju.

Izvor: MONDO/MN Press

Luka Vildoza i Nemanja Nedović ponovo su rešili večiti derbi. Dva duela sa Partizanom i u oba su njih dvojica bili heroji. U krcatoj "Areni" duel dva najveća srpska kluba rešen je trojkom Nedovića, na asistenciju Vildoze na 2,2 sekunde pre kraja (76:73). Srpsko-argentinski tandem pokazao je još jednom zašto je lopta kod njih u momentima odluke.

U razgovoru sa novinarima posle meča sjajni plejmejker je bio raspoložen za šalu. Ispričao je kako je iz njegovog ugla izgledao taj napad kada se zaleteo ka košu i onda poslao loptu saigraču koji je poentirao. "Nisam znao da će pogoditi, čekao sam da vidim šta će biti. Bio sam ispod koša, zatvorio oči i ponavljao sam 'Molim, te, molim te'. Kad je ušla počeo sam da slavim. Bilo je fenomenalno. Nedović je svima pokazao da je sjajan igrač", rekao je Vildoza.

Nedović je dao trojku o kojoj svi pričaju, ali je Luka pre toga pogodio dve isto toliko važne. Posle pogotka Pantera na oko tri minuta pre kraja crno-beli su vodili (71:65), Martin je potom pogodio, a onda je Vildoza dao dve trojke koje su ostavile crveno-bele u igri. "Bio sam smiren, rezultat je bio takav da smo imali šansu da pobedimo. Neda je pogodio taj šut, svi smo bili uzbuđeni. Sjajno je pobediti u derbiju, ali moramo da nastavimo. Čekaju nas mečevi kod kuće, moramo da budemo još bolji."

Nije krio zadovoljstvo zbog trijumfa. "Osećaj je sjajan, neverovatan. Način na koji smo odigrali, bili smo mirni u završnici. Pokazali smo svima da smo ovde, da smo bolji iz dana u dan. Napredujemo i na tabeli i svi vide koliko vredi ovaj tim."

Na konstataciju novinara da ekipi dobro ide i da je ostvarena osma pobeda u nizu se nasmejao. "Osma? Moramo dalje, idemo po devetu", zaključio je Vildoza. Priliku za nastavak niza imaće u Pioniru pošto naredna tri meča igraju kod kuće, sa Mornarom u ABA ligi, pa dva u duploj evroligaškoj nedelji protiv Žalgirisa i Armanija.