Domaći igrači pre svega

"ZAŠTO JE PARTIZAN LOŠE ŠUTIRAO? PREDUVALI SU BALON!" Čović pričao o derbiju, pa rekao zašto je Nedović pogodio!

Autor Nikola Lalović

Prvi čovek Crvene zvezde se dotakao "večitog derbija" i istakao da mu je posebno drago što je utakmicu rešio Nemanja Nedović.

Izvor: TV "Prva"

Crvena zvezda je savladala Partizan u prvom derbiju koji se odigrao u Evroligi, a prvi čovek kluba sa "Malog Kalemegdana" Nebojša Čović oglasio se o raznim temama nakon te utakmice. 

Istakao je da je on zajedno sa čelnim ljudima kluba pokušavao da uradi sve kako bi skinuo pritisak sa igrača i stručnog štaba, a prokomentarisao je i atmosferu u suparničkom taboru.

"To je atmosfera utakmice, ali imate i atmosferu pre utakmice i kao što znate opuštali smo stručni štab i igrače. Tu treba tražiti razloge zašto je onako Partizan šutiurao. Mislim da su preduvali balon, da su napravili preveliku tenziju i za sopstvene igrače ali to nije naš problem, to je njihov problem", istakao je Čović gostujući na "TV Prva". 

Istakao je da mu je posebno drago što je utakmicu šutem u poslednjim momentima rešio upravo Nemanja Nedović, momak koji je svojevremeno ponikao u crveno-belom dresu. 

"Ono što mi je drago za ovu utakmicu u Evroligi to je da je tako završena i da je zvezdino dete Nemanja Nedović dao trojku za pobedu. Da je odigrano fantastično dobro", istakao je on, pa nastavio: "U ono vreme kada je Nedović stasavao Zvezda nije bila miljenik i tada je sve rađeno da se Zvezda ugasi. Verovatno da nije tako bilo ne bi mnogi od tih igrača otišli, već bi ostali ovde. Veliko zadovoljstvo mi je da smo mi to uspeli sa većinom domaćih igrača i da se približavamo nečemu što je naša ideja godinama unazad da imamo većinu domaćih igrača. Zvezda je prva u toj listi u Evroligi po učešću domaćih igrača, preko 53 odsto", podvukao je Čović.

Na kraju je naglasio da je ipak cela ekipa zaslužna, zajedno sa stručnim štabom Duška Ivanovića, za ovu pobedu, a Nedovića je naglasio kao "viner igrača". 

"Sjajna je trojka, ali to je rezultat onoga što su oni dogovorili. Iako su imali dosta promašaja, ali to su vam viner igrači, to su vam igrači pobednici. To je ipak doprinos cele ekipe, striučnog štaba. Znate, danas je 19-20. dan kako smo promovisali novog trenera Duška Ivanovića i svih osam je bilo pobeda, ali hoću da vam kažem kakvi su to određene promene i mislim da možemo lagano da nastavimo dalje. Bez ikakvih euforija, igramo jednu po jednu utakmicu, nigde ne žurimo iako nas masa navijača već vidi na F4, u Top 8...", završio je Čović.