Košarka

PORAZ OD ZVEZDE I PARTIZANOVA MUKA KOJA NE DOLAZI SAMA: MONDO podkast Šesta lična - jedan tim uvek muči Žocove crno-bele

Autor Mladen Šolak

Poslušajte najnoviju epizodu "Šeste lične" o regionalnoj košarci.

Izvor: Mondo

Novo kolo ABA, novi podkast – i novi neuspeli pokušaj Partizana da pobedi u Ljubljani! Ali, prvo i reč dve o istorijskom prvom evro-derbiju koji je odigran u nedelji za nama.

Po prvi put u istoriji košarke, Crvena zvezda i Partizan susreli su se u evropskom takmičenju. Zahvaljujući majstoriji Luke Vildose, kao i prisebnosti Nemanje Nedovića u odlučujućim momentima, u knjigama će stajati da je u ovom istorijskom susretu slavila Crvena zvezda. Videli smo jednu odličnu, napetu utakmicu u kojoj su se obe ekipe smenjivale sa periodima nadmoći, ali završnica je ipak pripala crveno-belima. Nakon čistog promašaja Kevina Pantera, Vildosa je krenuo na prodor i našao slobodnog Nedovića u korneru – reprezentativac Srbije je pogodio trojku za pobedu i veliko slavlje Zvezdinih navijača.

Poraz u ovom susretu bio bi sam po sebi dovoljno velika muka za crno-bele, ali nesreće nikad ne nailaze same. Naime, otkako se Željko Obradović vratio u regionalnu košarku, Partizan je svakog protivnika pobedio makar jednom...sem Cedevite Olimpije. Tim Jurice Golemca je prošle sezone oba puta trijumfovao nad crno-belima, a taj niz nastavio se i u trećem međusobnom okršaju ova dva stratega. Cedevita je u napetom meču slavila sa 77-74, nanela Partizanu drugi poraz u tri dana i tako dodatno zakomplikovala stvari na tabeli!

U odličnoj utakmici, uglavnom su domaći držali inicijativu, mada su crno-beli stigli i prestigli „zmajeve“ u samom finišu, što je dovelo do uzbudljive završnice. Previše grešaka i u napadu i odbrani međutim kumovalo je porazu crno-belih, a sa druge strane, Jogi Ferel i društvo su pruženu šansu iskoristili na najbolji mogući način. Partizan sada ima dva poraza u ABA Ligi, kao i četiri vezana u Evropi, a raspored je neumoljiv – slede mečevi sa Asvelom i Efesom, a onda i sa FMP-om u regionalnom takmičenju...

Što se Crvene zvezde tiče, ona sa Duškom Ivanovićem i dalje ne zna za poraz. Nakon uzbudljivog derbija, usledila je rutinska utakmica protiv Mornara, gde su crveno-beli stigli i da daju minute nekim manje korišćenim igračima poput Dalibora Ilića i Miroslava Raduljice. Nije gostima pomogla ni nova poenterski kvalitetna partija Fetsa Rasela – u ovom trenutku, Zvezda izgleda prosto nepobedivo...ali nijedan niz ne traje doveka, pa ćemo videti kako će se odigrati naredna dva meča u Evroligi protiv Žalgirisa i Milana.

U drugim vestima iz regiona – ispratite šta ćemo reći o pobedi Borca u Skopju, novom iznenađenju Zadra (da li su to više i iznenađenja doduše?), i šuterskoj rapsodiji Trenta Frejzera. Posvetite ovaj sat jadranskoj košarci, pa se čujemo u četvrtak za NBA.