Košarka

KO JE REKAO DA NAPRAVIŠ FAUL!? Željko Obradović u šoku - UHVATIO SE ZA GLAVU zbog odluke igrača Partizana! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Trener crno-belih ostao šokiran odlukom jednog košarkaša Partizana u završnici utakmice Evrolige.

Izvor: MN Press

Igrala se egal završnica utakmice Asvel - Partizan kada se trener crno-belih Željko Obradović uhvatio za glavu. Pri nerešenom rezultatu, na devet sekundi do kraja, njegov košarkaš Janis Papapetru napravio je prekršaj koji niko sa klupe očigledno nije tražio. "Who said foul?" ("Ko je rekao da fauliraš?"), lako je moglo da se pročita sa "Žocovih" usana, dok je u neverici vrteo glavom.

Papapetru je spustio glavu i nije imao objašnjenje, a najbolji igrač Asvela Nando De Kolo je bez problema iskoristio taj poklon i doneo Asvelu vođstvo 89:87. Obradović, kao i svi, odlično zna koliko je njegov bivši igrač iz Fenerbahčea nepogrešiv u sličnim situacijama i otud je njegovo čuđenje bilo još veće. Usledio je loš napad crno-belih i izgubljena lopta Džejmsa Nanelija, a onda je Džona Metjuz takođe stao na "crtu" i postavio konačnih 91:87.

Posle utakmice, Obradović je ponovo rekao samo jednu rečenicu kada su ga pitali za poraz. "Odlučila je jedna lopta, protiv ovakvog tima", odgovorio je "Žoc" i otišao uz izraz lica koji nije krio ljutnju. Njegov tim doživeo je sedmi poraz u poslednjih osam utakmica, a peti u crnoj seriji u Evroligi. S obzirom na takav učinak, crno-beli trenutno imaju skor 4-9. Sledeću utakmicu crno-beli igraće u petak, u Štark areni, protiv aktuelnog prvaka Evrope, Anadolu Efesa.