ŠOK

DVE OPERACIJE I VELIKI PROBLEM: Ova povreda je zaustavila karijeru centru Zvezde - OPET koleno, a nekad kidao meniskus

Autor Petar Đukanović

Hasan Martin je na današnju utakmicu protiv Olimpije došao na štakama i svi se plaše da je obnovio povredu koja mu je pravila velike probleme

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Hasan Martin je na današnju utakmicu Crvena zvezda - Armani zabrinuo sve, jer je došao na štakama i svi su se uplašili da li je ponovo nastao neki ozbiljniji problem sa kolenom, sa čim se već suočavao prethodnih godina. Borbeni centar je 2021. iz Budućnosti prešao u Olimpijakos gde je imao start iz snova u Evroligi, ali problemi su nastali u februaru 2021. godine, kada je pokidao meniskus na utakmici sa Anadolu Efesom u Istanbulu.

Hasan je posle toga morao na operaciju, a Olimpijakos ga je zamenio pojačanjem, dovođenjem Kostasa Kufosa. Nakon operacije Martinu je bio predviđen oporavak od dva meseca. Nije uspeo da se oporavi u tom roku, a kada je bio u stanju da se vrati, sezona za atinske crveno-bele već je bila završena. 

Situacija se nakon toga dodatno pogoršala kada je počeo da radi individualno, kako bi spremno dočekao pripreme i sezonu 2021/22. Nakon što je osetio da fizikalna terapija nije dala željeni rezultat, na savet lekara ponovo je legao na operacioni sto, zbog čega je bio i novčano kažnjen od atinskog tima. Martin nije bio spreman za početak sezone, a kao posledica tih intervencija počeli su da mu se javljaju problemi sa butnim mišićem. Pre samo godinu dana Martin je propustio dve utakmice zbog nove posete doktoru, kada je izvlačio vodu iz oba kolena, takođe je zbog povreda propustio neke utakmice prvog dela Evrolige, a zatim i najveći deo četvrtfinala sa Monakom prošle sezone. 

Ove sezone Martin nije imao većih problema sa povredama, ali današnja situacija i te kako brine navijače i stručni štab crveno-belih. Martinu je bila leva noga bandažirana i sva je prilika da je upravo povredio kritično koleno.

Svi se nadaju da Hasan nije ozbiljnije povređen i da ovaj nedostatak neće uticati na dobru igru beogradskih crveno-belih koji se nalaze u fantastičnoj formi od kad je tim preuzeo Duško Ivanović. Beogradski tim vezao je čak 10 pobeda u svim takmičenjima dok u Evroligi nakon 13 kola ima skor 7-6 i nalaze se na devetom mestu. Upražnjeno mesto povredom Martina na utakmici 14. kola zauzeo je Miroslav Raduljica koji je u Evroligi poslednju utakmicu odigrao još u oktobru.