BOMBA

EKSPLODIRALA ZVEZDINA BOMBA - POJAČANJE IZ NBA: Za TANGO je potrebno dvoje, a oni znaju da plešu!

Autor Nikola Delić

Crvena zvezda zvanično je potvrdila da će Fakundo Kampaco u nastavku karijere nositi crveno-beli dres.

Izvor: MN Press

Dugo se pričalo i nagoveštavalo da bi sjajni argentinski plejmejker Fakundo Kampaco mogao da obuče dres Crvene zvezde, a sada je to klub sa "Malog Kalemegdana" zvanično i potvrdio na svom sajtu. Ovaj košarkaš rođen u Kordobi mogao bi da bude jedno od najvećih pojačanja u istoriji Crvene zvezde.

Fakundo Kampaco sezonu je počeo u dresu Dalas Meveriksa, ali je vrlo brzo napustio klub iz Teksasa. Za njih je odigrao samo osam mečeva, a statistika mu je bila zanemarljiva. Zanimljivo da je u Dalasu ponovo sarađvao sa maestralnim Lukom Dončićem, inače velikim navijačem Crvene zvezde, pa ostaje da se vidi da li je on možda "pomogo" u odluci da dođe u Beograd.

Ljubiteljima košarke u Evropi Kampaco je najpoznatiji po igrama za Real Madrid čije je boje branio dugi niz godina. Sa "kraljevskim" klubom osvojio je dve Evrolige, kao i tri titule nacionalnog šampiona. U tom periodu je izjednačio rekord Stefana Jovića po broju asistecija na jednom meču, koji je upravo napravio u dresu Crvene zvezde, a iznosio je 19.

Posle brojnih timskih i individualnih priznanja u Real Madridu, Argentinac se 2020. godine preselio u Denver Nagetsegde je imao priliku da deli svlačionicu sa najboljim košarkašem svetaNikolom Jokićem. Za dve godine u Nagetsima uspeo je da izgradi status važnog igrača, pa je čak bio i starter u plejof mečevima koje je ovaj klub igrao. Upravo je u završnici sezone 2020/2021 beležio 9,3 poena i 4,1 asistenciju za 27 minuta provedenih na terenu u proseku.

Karijeru je započeo u Penjarolu iz Mar del Plate, a pored svih nabrojanih timova igrao je i dve sezone za Mursiju. Pored klupske ima i zapaženu reprezentativnu karijeru jer je sa Argentinom 2019. godine bio vicešampion sveta, a ove godine je postao kontinentalni prvak na takmičenju održanom u Brazilu, čak se našao i u idealnoj petorci šampionata. Bila je to njegova deveta medalja sa Argentinom, ali svakako najvažnija do sada.

Argentinski plej imaće u Beogadu društvo svog sunarodnika Luke Vildoze, koji je već postao miljenik "Delija", pa ostaje da se vidi da li će saradnju iz redova "gaučosa" preneti i na crveno-beli dres. Priliku za debi imaće već u četvrtak, kada će Crvena zvezda gostovati Olimpijakosu u okviru 15. kola Evrolige. Crveno-beli su trenutno na deobi 7 mesta sa ekipama Anadolu Efesa, Makabija iz Tel Aviva i Žalgirisa.