Košarka

"GLEDAO SAM ZVEZDU I NAJEŽIO SAM SE KAD SAM TO ČUO"! Fakundo Kampaco obukao crveno-belo, obradovao se i Luka Dončić!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Fakundo Kampaco zadužio je opremu Crvene zvezde i prvi put se obratio javnosti kao njen plejmejker.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Fakunco Kampaco je stigao u Crvenu zvezdu i prvi put trenirao sa saigračima u utorak, pred gostovanje ekipe Duška Ivanovića Olimpijakosu u Evroligi u četvrtak. Argentinski as bio je najveća zvezda treninga u hali "Aleksandar Nikolić", na kojem je odmah bio upitan za svoje bivše saigrače - Nikolu Jokića iz Denvera i Luku Dončića iz Dalasa.

"Naučio sam od njih samo loše reči na srpskom jeziku. Puštali su mi i muziku, samo ne pamtim koji su bili izvođači. Luka mi je pustao slovenačku muziku, Jokić mi je puštao srpsku. Ništa nisam razumeo, ali je veoma lepo slušati je", rekao je Vildoza. "Oni obojica vole Zvezdu. Jokić mi je više pričao o Beogradu kao najboljem gradu za život. Luka mi je isto objašnjavao, čestitao mi je, želeo je da dođem ovde", dodao je Argentinac.

Naravno, u Zvezdi ga je dočekao zemljak Luka Vildoza. "Pričao sam sa njim malo pre dogovora sa Zvezdom i mnogo posle toga. On je jedan od razloga zašto sam ovde. Veoma mi je važno da imam prijatelje ovde", objasnio je bivši plejmejker Real Madrida.

Jedno ga je posebno dirnulo dok je gledao utakmicu Crvene zvezde - skandiranje navijača "Argentina, Argentina", na jednoj evroligaškoj utakmici. Bilo je ludo. Kad sam to video, naježio sam se. Bilo je neverovatno. Mislim da je to bilo zbog fudbala, zbog toga što je Luka radio ovde... Srećan je ovde, igra na visokom nivou i ljudi su srećni".

Argentinac je bio upitan i za svoje pregovore sa Real Madridom, koji nije izjednačio Zvezdinu ponudu za njega, čime su se stekli uslovi da srpski klub dovede jedno od najvećih pojačanja u istoriji. "Nisam direktno pričao sa njima, to je radio moj agent. Menadžer mi je pomogao da se vratim u Evropu, da potpišem i zahvalan sam im na pomoći... Nadam se da ću ostati. Potpisao sam i za sledeću sezonu, pa bih voleo da ostanem", dodao je on.

Naravno, ispratio je trijumf Argentine na Svetskom prvenstvu. "Nisam mogao da mnogo slavim, jer sam imao tog dana lekarski test, morao sam rano da ustanem, pa nisam stigao. Ludo je to. Tako sam srećan zbog toga, fudbal je toliko važan Argentincima... Gledao sam meč sa Lukom".

Da li zna navijački hit "Mućaćos"? Naravno! "Mućaćos? Ne znam sve reči, ali rado pevam", nasmejao se Vildoza.