Košarka

PARTIZAN STIGAO U TURSKU, AMERIKANAC ODMAH ZNAO GDE DA IDE! Pored hale Fenerbahčea ima jedno mesto... (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Savet Džejmsa Nanelija gde bi svako trebalo da ode kad stigne u Istanbul.

Izvor: MN Press/Twitter/allornunn21

Košarkaši Partizana otputovali su u sredu u Istanbul, gde će u četvrtak igrati protiv Fenerbahčea, tima koji je Željko Obradović vodio na vrh Evrope. U "Žocovoj" eri, za Fener je igrao i Džejms Naneli, aktuelni šuter crno-belih i heroj pobede Partizana protiv Anadolu Efesa. On je u dva mandata bio u najvećem gradu Turske i nastupao za Fenerbahče od 2016. do 2018, pa i 2020. godine.

Nakon što se vratio na gostovanje u grad koji mu je očigledno prirastao srcu, Naneli se oglašio na društvenim mrežama i javio se iz Atašehira, dela Istanbula na azijskoj strani, gde je rado boravio. Uostalom, u tom delu grada je i Ulker sports arena, Fenerbahčeova dvorana. A tu su i prodavnice baklava i orijentalnih poslastica koje Amerikanac očigledno veoma voli. On se nagnuo iznad katmer pite i deluje da zaista uživa. Kako i ne bi?

Naneli je došao u Partizan prošlog leta iz Makabija nakon svoje najbolje sezone u Evroligi i kao najprecizniji igrač u istoriji tog takmičenja, a kakav je šuter pokazao je i u duelu protiv Efesa, kada je dao trojku koja je slomila otpor branioca titule.