Košarka

DA ZAIGRA KAMPACO I ZVEZDA MOŽE U PLEJ-OF! Hrabra Lukina poruka iz Pireja, oglasio se i Filip Petrušev

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli puni energije i samopouzdanja posle velike pobede u Atini

Izvor: MN Press/Sport Klub/screenshot

Crvena zvezda ostvarila je veliku pobedu protiv Olimpijakosa u Pireju (90:86) i vratila se u četvrtak uveče u grupu timova iznad crte za plasman u plej-of. Nakon ostvarenog skora 8-7, jedan od heroja pobede Beograđana Luka Vildoza (22 poena, 8 asistencija) rekao je da najbolje od njegovog tima tek sledi, kada zaigra zvučno pojačanje, Fakundo Kampaco.

"Samo uživam. Uživam i mislim da je tim uradio veliki posao. Idemo napred kao tim, a sa Fakundom u timu možemo da idemo u plej-of", rekao je Vildoza odmah posle utakmice.

Argentinski plejmejker još nema pravo nastupa zbog toga što je Evroliga suspendovala Zvezdu 1. decembra, a za njega je nakon meča upitan još jedan heroj srpskog tima, Filip Petrušev. On je ubacio 14 poena, uz dve pogođene trojke iz dva pokušaja.

"Osećam se dobro. Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, svi koji smo bili na terenu verovali smo jedni drugima. Ko god da šutira, svi veruju u njega. Trka za plej-of sa Kampacom? Bićemo spremni, znamo kakav je Fakundo igrač, ali danas je bila veoma važna pobeda da bismo ostali u trci za plej-of", rekao je Petrušev.

Zvezda se vraća u Beograd na nedeljni meč protiv Borca iz Čačka u hali "Aleksandar Nikolić", a potom će za kraj godine u petak dočekati Barselonu u spektaklu u istoj dvorani, u petak.